Naslovna > Automobili > Lexus > UX > Kompaktni krosover dobija veću bateriju

Lexus UX 300e

Kompaktni krosover dobija veću bateriju

Unutra, UX 300e prelazi na Lexusov novi infotainment sistem sa 12,3-inčnim ekranom osjetljivim na dodir koji koristi veću rezoluciju za isporuku oštre grafike. Toyotino luksuzno odjeljenje je napravilo dodatne promjene tako što je premjestilo dugmad za grijana sjedišta sa centralne konzole desno od ručice mjenjača gdje su dostupniji...

Predstavljen krajem 2019. godine, UX 300e će zauvijek ostati upamćen kao Lexusovo prvo električno vozilo. Subkompaktni krosover sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem dobio je potpuni napredak u maju ove godine, a sada njegov ekvivalent sa nultom emisijom takođe dobija na izgledu. Slično modelu sa tradicionalnim pogonom, EV ima koristi od poboljšane strukturne krutosti nakon dodavanja 20 tačaka zavarivanja oko prednjih i zadnjih vrata.

 

 

 


Još važnija je nova baterija, jer je stari paket od 54,4 kWh uklonjen kako bi se napravio prostor za znatno veću bateriju od 72,8 kWh koja povećava domet za preko 40 posto u odnosu na UX 300e prije redizajna. Lexus kaže da će novija verzija njegovog malog krosovera preći više od 450 kilometara s jednim punjenjem, prema WLTC mjerenjima. Električna varijanta ima Yamaha zadnje amortizere kao standardnu opremu i preuređeni električni servo upravljač dok su amortizeri posebno prilagođeni za električni model. Naravno, promjene u stilu prenošene su iz UX-a s konvencionalnim pogonom revidiranim za 2023. modelsku godinu. Elektromotor će i dalje imati 201 konjsku snagu i obrtni momenat od 300 Nm koji se  isporučuju na prednju osovinu.
Planirano je da isporuke kupcima počnu u Evropi sljedećeg proljeća.

Datum objave: 12/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook