Naslovna > Automobili > Mini > Cooper > Kraljevski Mini
FOTO GALERIJA (45)

Mini for royal wedding by Mini Design

Kraljevski Mini

Automobil koji je započeo svoj životni vijek kao Mini Cooper S u hardtop verziji sa dvoje vrata, pretvoren je u luksuzni hatchback specijalno stilizovan za ceremoniju vjenčanja članova kraljevske porodice….

Dizajniran od strane Mini Design-a u čast vjenčanja princa Harryja i Meghan Markle zakazanog za 19 maj, ovaj kraljevski Mini je “jednokratna” kreacija u Crystal White nijansi, sa zamršenom ručno izrađenom višestrukom grafikom na krovu. Nakoliko slojeva boje na krovu se moralo ručno iscrtati da bi se iskombinovali elementi koji simbolizuju zastave država princa Harryja i Meghan Markle, tzv Union Jack i Stars & Stripes kako se nazivaju rasporedi boja na zastavi Velike Britanije i SAD. Pet bijelih linija na krovu se nastavljaju na poklopcu motora gdje se nalaze srebrno plave naglašavajuće linije koje se takođe nalaze i na zadnjim krilima iznad blatobrana.  Tehnologija 3D štampanja je korištena pri izradi pokazivača pravca na prednjoj bočnoj strani sa izgraviranim inicijalima M i H, sa srcem između ova dva slova. Ovaj jedinstveni dizajn karoserije zaokružuju LED projektori na vratima koji ispisuju na tlu “Upravo vjenčani” u toku vožnje.

 

 

Unutrašnjost ovog jedinsvanog hatchbacka, nije samo dodatno ukrašena imenima mlade i mladoženje, nego i datumom vjenčanja koji je ispisan na velikoj traci koja se nalazi iznad prednjih sjedišta. Istaknuta jedinstvena grafika sa karoserije je takođe primjenjena u potpuno prepravljenoj unutrašnjosti  na  pragovima vrata, naslonima za glavu i iza upravljača. Nakon ceremonije vjenčanja ovaj jedinstveni automobil će biti uručen organizaciji The Children’s HIV Association koja će ga prodati na dobrotvornoj aukciji. Prema informaciji objavljenoj na zvaničnom sajtu CHIVA-e mladenci su izjavili kako svi koji žele da im uruče vjenčane poklone, umjesto toga mogu dati prilog za sedam dobrotvornih udruženja koje su oni lično odabrali.

Datum objave: 10/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook