Naslovna > Automobili > Renault > Megane > Krov je skinut!
FOTO GALERIJA (5)

Novitet – Renault Megane CC

Krov je skinut!

Nakon petovratnog, trovratnog, karavana i limuzinskog modela Megane treće generacije dolazi i u lifestyle CC izdanju, sa sklopivim staklenim krovom, koji se rasklapa za samo 21 sekundu...

Treća generacija Renault Meganea konačno je skinula krov! Baš tako, dugoočekivana CC izvedba aktuelnog Meganea razotkrivena je i prije zvanične ženevske premijere. Oficijelne slike otkrivaju gotovo sve, pa će posjetiocima najveće evropske automobilske fešte ostati samo da se uživo uvjere u kvalitet izvedbe ovog atraktivnog kupe-kabrioleta. Prednji kraj identičan je kao na ostalim izvedbama, što se ne bi moglo reći za pozadinu za uskim i lijepo stilizovanim pozicionim svjetlima. Očekivano najviše novina nudi pogled s boka, koji otkriva mat crne nosače panoramskog staklenog krova, zahvaljujući kojima se stvara vizuelni utisak da automobil ima krov od stakla. 

 

 

 


Ovakav konstruktorski pristup donekle umanjuje određenu dozu nezgrapnosti, koja prati većinu CC modela sa velikim sklopivim krovom. Osim što bolje izgleda, stakleni krov donosi i manju težinu u odnosu na klasični metalni, što stvara manje opterećenje na konstrukciju i mehanizam za manipulaciju krovom. Ove činjenice potvrđene su i brojevima, tačnije samo 21 sekunda je potrebna da se pogled kroz staklo zamijeni otvorenim pogledom u nebo.

 

 


Da Megane CC nije samo šminkerski model, već i podloga za predstavljanje tehnoloških dostignuća Renaulta pokazuje i podatak da će upravo ovaj model biti prvi u ponudi francuskog proizvođača sa automatskim mjenjačem sa dva kvačila. Uz ovaj i ručne mjenjače biće ponuđen i CVT automatski mjenjač. Ponuda motora je takođe raznovrsna, a čini ju čak šest agregata, tri benzinca sa rasponom snage od 110 KS, koliko razvija 1.6 agregat, do 130, odnosno 140 KS, koliko imaju 1.4 Tce Turbo i atmosferski 2.0 agregat. Dizelaše zastupaju standardni dCi motori od 110, 130 i 160 KS. Osim odmjerenog luksuza u unutrašnjosti, Meganee CC donosi i unaprijeđeni servo upravljač, koji bi mu sa 80 odsto krućom karoserijom u odnosu na prethodnika, trebao donijeti puno više dinamike na putu. Prtljažnik nudi 417 litara sa podignutim i 211 litara sa spuštenim krovom, što je manje od prosjeka klase. Početak prodaje Meganea CC zakazan je za ljeto.

Datum objave: 20/02/2010
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook