Naslovna > Automobili > Chevrolet > Corvette > Kultni sportski automobil predstavljen sa 655 KS elektrifikovane snage

Chevrolet Corvette E-Ray

Kultni sportski automobil predstavljen sa 655 KS elektrifikovane snage

Sve Corvette sada dolaze s asistencijom za zadržavanje trake s upozorenjima za prelazak, upozorenjem na sudar i automatskim kočenjem u nuždi...

Chevrolet Corvette E-Ray predstavljen je kao prva elektrifikovana verzija kultnog sportskog automobila. Sa svojim električnim motorom i 6,2-litarskim V8 agregatom, hibridni model ima ukupnu snagu od 655 KS, te može dostići 100 kilometara na čas za 2,5 sekunde, što ga čini najbržom serijskom Corvette-om ikada. Na svojoj prednjoj osovini, E-Ray ima električni motor od 160 KS i 165 Njutn-metara, sistem napaja Litijum-jonska baterija od 1,9 kilovat časa. U Stealth modu, hibridna Corvette može voziti bez pokretanja V8 agregata brzinom do 72 km/h.

 

 

 


Pogonska komponenta Corvette koja se tiče tradicionalnog motora je poznati LT2 6,2-litarski V8 iz Stingraya. U ovoj verziji proizvodi 495 KS i 637 Nm, uz njega ide i nova lagana 12-voltnu litijum-jonska baterija koja napaja start-stop sistem. Osim novog pogonskog sklopa, E-Ray ima i druge karakteristike koje ga čine posebnim, a to su Magnetic Ride Control 4.0 sistem vješanja koji dolazi standardno, kao i Brembo karbonsko-keramičke kočnice. Ova Corvette se vozi na Michelin Pilot Sport cjelogodišnjim gumama veličine 20 ili 21 inča.

 

 

 

Što se tiče dizajna, E-Ray je 90 milimetara širi od standardnog Stingraya, ima drugačiju prednju masku sa istaknutijim horizontalnim elementima, a pozadi ima nove otvore za ventilaciju na braniku. Kupci će moći odabrati 14 boja eksterijera, uključujući nove nijanse Riptide Blue, Seawolf Grey i Cacti. Carbon Flash značke će biti standardne, a kupci će moći da dodaju komplet efekata karbonskog tla. E-Ray će se naći u prodaji kasnije ove godine, a cijene će početi od 104.295 dolara za 1LZ coupe i 111.295 dolara za 1LZ kabriolet.

Datum objave: 20/01/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook