Naslovna > Auto moto sport > Kvalifikacije za VN Kine

F1

Kvalifikacije za VN Kine

Pol poziciju pred sutrašnju utrku u Kini imat će vozač Mercedesa Nico Rosberg iza kojeg će biti njegov timski kolega Michael Schumaher

Prvi put ove sezone jedan vozač Mercedesa došao je do pol pozicije. Nico Rosberg i Michael Schumaher bili su sjajni u kvalifikacijama, i s pravom se očekivalo od njihovih bolida najviše zbog konfiguracije staze u Kini. Srebrene strijele su iskoristile sav potencijal, te će sutra biti u prvom startnom redu.

 

Istina, omeo ih je Lewis Hamilton koji je imao drugo najbrže vrijeme, no zbog kršenja pravila i promjene mjenjača, sutra će startovati kao sedmi. Za neke naše čitatelje, možda je veća vijest iz Kine da se aktuelni svjetski prvak Sebastian Vetel nije uspio plasirati u Q3. Loša vožnja i loš bolid Nijemca su doveli do 11. pozicije, dok će njegov timski kolega Weber startovati kao 6. (ostvario sedmo vrijeme, ali će to mjesto pripasti Hamiltonu). Ako je nekog iznenadila superiornost Mercedesa u ovim kvalifikacijama, onda trebaju znati i da je Kobayashi u Sauberu došao do trećeg najboljeg vremena ispred Räikkönena u Lotusu, koji evidentno sve bolje vozi. Peto vrijeme pripalo je Butonu, dok je pobjednik iz prošle utrke, Alonso zauzeo 9 mjesto u kvalifikacijama, a njegov timski kolega Massa ostvario je tek 12. vrijeme. 

Datum objave: 14/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook