Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Kvalitet potvrđen od velikih proizvođača
FOTO GALERIJA (16)

Rafinerija ulja Modriča

Kvalitet potvrđen od velikih proizvođača

Koliko su proizvodi Rafinerije ulja Modriča kvalitetni danas najbolje potvđuje veliki broj odobrenja koja su za njih potpisali Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen, Opel, Volvo, Renault, Man, Mack, Scania, Cummins, Caterpilar, Deutz i Global,...

 

Rafinerija ulja Modriča kao renomirani regionalni i najveći domaći proizvođač ulja i maziva, koji više od 60 godina ravnopravno posluje sa najpoznatijim evropskim i svjetskim brendovima u industriji maziva i danas postavlja visoke standarde kada je riječ o kvalitetu njenih proizvoda. Kombinacijom najkvalitetnijih baznih ulja sa odabranim paketima aditiva u Rafineriji ulja Modriča dobijaju se proizvodi koji ispunjavaju najstrože evropske i svjetske norme i specifikacije. Posljednja u nizu potvrda kvaliteta proizvoda Rafinerije ulja Modriča stigla je i od Mercedes-Benza. Naime, njemački gigant sa pet odobrenja (Approvela) potvrdio je kvalitet i preporučuio korištenje Modričinih ulja u njegovim motorima posljednje generacije.

 

„U proteklom periodu Rafinerija ulja Modriča je prateći trendove na tržištu, kao i ekološke zahtjeve razvila nekoliko novih proizvoda. Ako govorimo o komercijalnim vozilima tu je na prvom mjestu Maxima Superior, koja zadovoljava najstrože Euro 6 norme o emisiji izduvnih gasova, ali i produžene intervale zamjene ulja, a samim tim i uštede goriva. Kod putničkih vozila najbitnija novost je Optima Plus, za koju smo prije nekoliko dana dobili i za nas veoma važan Mercedes-Benz approvel MB-229.51, koji je potvrdio produženi interval zamjene i smanjenu potrošnju ovog ulja“, kazao je Branko Despotović, rukovodilac sektora razvoja, ispitivanja i kvaliteta proizvoda Rafinerije ulja Modriča. Jedan od najvećih problema sa kojima se kupci ulja danas susreću na tržištu su plagijati. Zahvaljujući višedecenijskoj tradiciji, najkvalitetnijoj tehničkoj podršci i visoko-kvalifikovanom razvojnom timu, aktivnom prisustvu na tržištu i stalnoj laboratorijskoj kontroli kvaliteta, ali i savremenoj ambalaži, Rafinerija ulja Modriča nije dozvoljavala pojavu plagijata njenih proizvoda.

 

„Da biste bili sigurni u kvalitet proizvoda koje dostavljamo na tržište, odnosno da oni zadovoljavaju sve međunarodne specifikacije po zahtjevu kupca možemo izvršiti i dodatna ispitivanja u našoj laboratoriji, koja je trenutno jedna od najopremljenijih na Balkanu. Podsjećamo da smo, da bismo zadovoljili sve strože ekološke zahtjeve, još 2002. godine pokrenuli aktivnosti na akreditovanju ispitne laboratorije. Bez obzira na to što ovdje dobijamo veoma precizne podatke o sastavu i mogućnostima naših proizvoda, da bismo dodatno dokazali njihov kvalitet mi pribavljamo i odobrenja određenih proizvođača motora i opreme, koji su nama komercijalno najzanimljiviji. Kada govorimo o tim proizvođačima motora i opreme, istakao bih Mercedes-Benz i Volkswagen Grupu, čija vozila su na bh. tržištu među najzastupljenijim“, objasnio je Despotović. Kako bi se dodatno dokazao kvalitet proizvoda Rafinerije ulja Modriča, njihovi uzorci se šalju u ispitne laboratorije proizvođača automobila, gdje se vrše dodatna ispitivanja. Tek nakon zadovoljenja svih zahtjevanih specifikacija proizvođači daju odobrenje, odnosno „aprovele" koji su svojevrsno zeleno svjetlo da se neko Rafinerijino ulje može sigurno upotrebljavati u njihovim motorima.

 

Na dugoj listi proizvođača automobila i pogonskih motora koji preporučuju korištenje proizvoda iz Rafinerije ulja Modriča danas se nalaze mnoga velika i zvučna imena: Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen (važi za čitavu grupu Seat, Škodu, Audi,...) i Opel iz putničkog programa vozila. Sličan slučaj je i u komercijalnom, odnosno namjenskom programu gdje se ističu: Volvo, Renault, Man, Mack, Scania, Cummins, Caterpillar, Deutz i Global. Osim bh. građana, kvalitetne proizvode Rafinerije ulja Modriča danas mogu da kupe i mnogi inostrani kupci, jer se Rafinerijina ulja izvoze na evropska i svjetska tržišta od Njemačke, Slovenije i Hrvatske, preko Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Albanije i Rumunije, pa do Grčke, Ukraijne, Rusije i dalekog Vijetnama.

Datum objave: 08/01/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook