Naslovna > Automobili > Land Rover > Discovery > Land Rover Discovery Sport

Zvanično

Land Rover Discovery Sport

Nakon nekoliko teaser slika i dva video klipa u kojima je najavio ovaj automobil, Land Rover je sada i zvanično predstavio Discovery Sport

Land Rover Discovery Sport će u gami svog proizvođača zamijeniti model Freelander, koji za sada ide van proizvodnih traka. Novi automobil nudiće se u konfiguraciji sa pet sjedišta sa mogućnošću ugrađivanja još dva. U svojoj osnovi Discovery Sport je SUV srednje veličine i kao takvom najveći konkurenti će mu biti Audi Q5 i BMW X3. 

 

U zvaničnom saopštenju kompanije stoji da je ovo vozilo prilično velikodušno u ponudi prostora u enterijeru, te da nudi odličan kompromis u pogledu performansi, ekonomičnosti i bezbjednosti. Uz prilično zanimljiv izgled koji plijeni pažnju, ovaj automobil ima i zanimljive dimenzije. Naime duži je od Freelandera za 90-tak mm i ima 80 mm duže međuosovinsko rastojanje.  Tako je Discovery Sport Discovery Sport dug  459 cm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2,74 metra, dok je klirens 211 mm. U ponudi agregata ovaj automobil će imati tri motora. Prvi od njih je 2,0 -litarski Si4 benzinac sa 240 KS i 339 Nm obrtnog momenta. Za ljubitelje dizelaša tu je 2.2-litarski turbo dizelaš sa 190KS. Naredne godine u ponudi će se naći  i ED4 dizelaš, koji bi trebao biti na ekološki većem nivou u odnosu na prethodni.  Snagu iz agregata na prednje ili sve točkove prenosit će šestostepeni manuelni mjenjač ili devetostepeni automatik. Zvanično predstavljanje ovog automboila najavljeno je za Sajam automobila u Parizu početkom oktobra, a početna cijena na britanskom tržištu za ulazni model bit će 32.000 funti. 

Datum objave: 03/09/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook