Naslovna > Auto moto sport > Latvala u vodstvu

WRC – Portugal

Latvala u vodstvu

Finski vozač nakon prvog dana relija u Portugalu ima minimalnu prednost ispred timskog kolege Solberga, dok je Hirvonen treći

Prvi dan relija u Portugalu obilježilo je odustajanje aktuelnog šampiona Sebastiana Loeba. Francuz je zbog netačnih instrukcija suvozača izletio sa staze, te je prilično oštetio svoj automobil pa i sam kavez, zbog čega nije mogao nastaviti dalje.

 

Tu situaciju najbolje je iskoristio dvojac Forda, Latvala i Solberg koji se nalaze na čelnim pozicijama,dok je iza njih trenutno vozač Citroena Hirvonen. Na manje od minut zaostatka za vodećim Latvalom su Tanak, Newil i Ostberg dok su ostali već nakon prvog dana u zaostatku većem od minut. Zanimljivo je bilo pratiti dionice koje su se vozile noću i taktike timova. Svi timovi su pokušali izbjeći prašinu na stazi. Citroen je krenuo prvi u nadi da neće imati prašine ispred sebe, a Ford posljednji iz istog razloga. No, prevrtljivo vrijeme u Portugalu pokvarilo je planove obje ekipe. Na drugoj dionici očekuje se zanimljiva borba između trenutno prva tri vozača s obzirom da su je vremenska razlika između njih unutar 5 sekundi. 

Datum objave: 30/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook