Naslovna > Automobili > Peugeot > 207 > Lavić u novom ruhu
FOTO GALERIJA (7)

Novitet-Peugeot

Lavić u novom ruhu

Francuzi su još jednom pokazali da se sa malo truda od lijepog automobila može napraviti još ljepši. Redizajnirana 207-ica osim svježijeg izgleda nudi ugodniju unutrašnjost, nove boje i čak 12 EURO 5 motora...

Jedan od najljepših automobila u gradskoj klasi blago je osvježen početkom ljeta. Očekivano zatezanje bora samo je ubrzalo predstavljanje 206+ ili temeljno redizajnirane 206-ice, koja je dobila neke od najvažnijih aduta Peugeota 207-ice. Dizajnerske korekcije na novoj 207-ici najuočljivije su na prednjem kraju, koji sad nudi agresivniji odbojnik izveden po uzoru na za broj veću 308-icu, ali i na pozadini, koja je dobila novu grafiku pozicionih svjetala sa LED diodama (samo na hatcback i CC modelu). Ovakav potez udahnuo je živost i osvježio postojeće adute, koje nudi jedan od najljepših automobila današnjice, obezbijedivši mu jaku osnovu u borbi sa sve jaču i mlađu konkurenciju, predvođenu nadolazećim Volkswagen Polom i Citroenom C3. Podsjećamo da je i paleta boja pretrpjela određene izmjene, od kojih u oči najviše upadaju nove svjetlije nijanse, koje bi se posebno trebale svidjeti mlađim i poletnijim kupcima.

 

 

 

 

Izmjena ima i u unutrašnjosti, koja je dobila novu instrument tablu, a poboljšan je nivo završne obrade, kao i kvalitet ugrađenih materijala. Ipak, najviše novina nalazi se pod poklopcem motora, gdje će se u budućnosti ugrađivati čak 12 različitih benzinskih i dizel agregata. Svaki od njih je konstrukcijom, ubrizgavanjem i elektronskom podrškom razvijen da bi ostvario što uvjerljivije performanse, uz što manje zagađenje životne sredine i potrošnju goriva. O njihovom ekološkom statusu najbolje govori podatak da svi ispunjavaju stroge zahtjeve Euro 5 norme o kvalitetu i količini izduvnih gasova. Kao podrška afirmaciji ekološke svijesti, svaka 207-ica će se opremati sa indikatorom preporučenog prebacivanja brzina. Serijska i dodatna oprema su obogaćene mnoštvom detalja iz kojih se izdvajaju novi multimedijalni sistemi sa USB i Bluetooth vezom, te detalji poput daljinskog otvaranja prozora. Ako je vjerovati najavama, druga mladost popularne 207-ice neće značajnije uticati na njenu cijenu, koja bi trebala ostati u okvirima aktuelnog modela.

Datum objave: 04/08/2009
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook