Naslovna > Vijesti > Legenda je oživljena

Aston Martin

Legenda je oživljena

DB4 GT Zagato Continuation je jedan od najpoželjnijih modela britanskog proizvođača jer je sa proizvodnih traka sišlo svega 19 primejraka...

Danas je prava rijetkost, a kompanija je odlučila zbog svih onih koji bi poželjeli imati jedan ovakav primjerak u svom vlasništvu, odlučila da proizvede još 19 automobila. Jedan od njih je već završen i biće predstavljen na na ovogodišnjem izdanju 24 sata Le Mana, a zaposleni u Astono Heritage Division odjeljenju su potrošili oko 4500 radnih sati, da bi vozilo ugledalo svjetlo dana.


Karoseriju će krasiti  crvena Rosso Maja boja, a tu su i kontrastni Borrani srebrnim alu naplaci, kao i drugi hromirani elementi. Enterijerom dominiraju  Obsidian crne kožne presvlake, a ističu se i razni ukrasni detalji. Sjedišta su od ugljičnih vlakana, a standardnu opremu čini i konstrukcija za zaštitu u slučaju prevrtanja koja zadovoljava FIA standarde. Za pogon je zadužen šestocilindrični agregat, radne zapremine 4,7 litara, koji razvija 395 ks, a uparen je sa šestobrzinskim manuelnim mjenjačem. Naravno, sve ima svoju cijenu, pa će kupci tako za jedan  DB4 GT Zagato Continuation morati izdvojiti 6,75 miliona eura. 

Datum objave: 14/06/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook