Naslovna > Automobili > Toyota > Supra > Legendarna Toyota Supra se vraća u januaru 2019.

Toyota

Legendarna Toyota Supra se vraća u januaru 2019.

Napokon, i zvanično je potvrđeno da se nova generacija ultimativnog i obožavanog modela Supra vraća u serijsku proizvodnju, premijera je u januaru 2019...

Sinergija je zakon, to smatraju i u Toyoti i BMW-u, pa su se tako i udružila ova dva giganta. Neobična kombinacija, ali sigurno će jako obradovati ljubitelje oba brenda. Svako ima štošta da da od sebe, a za pretpostaviti je da će dati ono najbolje. Za početak saradnje, udružene snage će donijeti nove modele poznatog imena, Supra i Z4. Višestruko korisna saradnja donijeće snižavanje troškova i razmjenu znanja, iskustva i tehnologije. Supra se konačno budi iz sna, 20 godina nije izlazila sa pokretnih traka a po prvi put je javnosti predstavljena još davne 1979. godine. 

 

Supra i Z4 će dijeliti mehaničku osnovu, a očekuje se da japanski model dobije i pogonsku jedinicu iz BMW-a. Načuli smo da se ispod poklopca motora nove Supre nalazi poznati i dokazani 3.0 litarski TwinPower Turbo sa 6 cilindara, koji isporučuje oko 340 ks (250 kW) i 450 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
To bi trebalo da bude dovoljno da automobil težak oko 1,5 t ubrza iz mjesta do stotke za 3,8 s.
Pored ovog motora, u ponudi će biti i osnovna verzija, za koju se pretpostavlja da će ju pogoniti takođe poznati četvorocilindarski 2.0 turbo benzinac sa oko 250 ks (185 kW).
Početna cijena automobila u SAD iznosiće 63.500 dolara.

Datum objave: 01/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook