Naslovna > Automobili > Seat > Leon > Leon ST karavan model

Seat izdao zvanične informacije i fotografije

Leon ST karavan model

Skoro smo imali priliku da vidimo samo fotografije ovog modela koje su se pojavile na internetu, ali Seat je ovu sedmicu iskoristio da izda još fotografija kao i zvanične informacije...

Seat je objavio informacije i još fotografija svog novog modela Leon ST, od koga se očekuje izuzetno veliki uspjeh i veoma dobra prodaja. Ovu sedmicu, Seat je iskoristio da objavi detalje o svom karavanu, ako ga zvanični debi očekuje na jesen u Frankfurtu.

 

Ovaj model je dugačak 4.540, što je 277 milimetara više nego kod njegovog hatchback modela sa petoro vrata. Vozilo ima međuosovinsko rastojanje od 2.636 milimetara, pri čemu je dobio prtljažnika zapremine od 587 litara. Ukoliko se sva sjedišta spuste, na raspolaganju nam je kapacitet prtljažnika od 1470 litara.

 

Prema informacijama, osnovna verzija Leon karavana je mase od 1.233 kilograma, što je za 45 kilograma teže od hatchback verzije. ST model je opremljen sjedištima koja se lako obaraju, dok se i prednje sjedište može spustiti unazad ukoliko je to potrebno.

 

Što se motora tiče, dostupni su benzinci, koji uključuju 1.2 litarski TSI motor sa 85ks i 104 ks, te 1.4 TSI litarski motor sa 120 i 138 „konja“, kao i 1.8L TFSI sa 178 ks. Kada govorimo o dizelu, on uključuje opciju 1.6 litarski TDI sa 89 ks, kao i 2.0 L TDI u dvije verzije, koji može da razvija 148 i 181 ks.

 

Cijena zasada još uvijek nije poznata, a zasigurno je da ćemo sve o ovom modelu saznati nakon njegove premijere, na Sajmu automobila u Frankfurtu ove jeseni. 

 

 

Datum objave: 23/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook