Naslovna > Automobili > Ford > Fiesta > Limitrana serija snažne Fieste

Ford Fiesta ST Edition

Limitrana serija snažne Fieste

Ford je predstavio novu limitiranu seriju svog sportskog superminija koji će biti proizveden u samo 500 jedinica...

Ford Fiesta ST Edition će biti dostupan isključivo u trovratnoj varijanti sa izmijenjenim karoserijskim dodacima i unapređenim ovjesom. ST Edition se od standardne serije izdvaja ekskluzivnom Azura Blue nijansom karoserije i kontrastnim sjajnim crnim difuzorom, krovnim spojlerom i ST oznakama. Tu su i specijalni 18-inčni naplaci, koji su za oko 8 kilograma lakši u odnosu na standardne, a ovjes je dvosmjerni podesivi identičan kao na prošlogodišnjem modelu Performance Edition. Ovaj ovjes smanjuje visinu za 15 mm naprijed i 10 mm pozadi sa sistemima za fino podešavanje odziva amortizera i opruga.

 

 

 

ST Edition je prva Fiesta koja je dobila novi Ford Performance upravljač sa dugmetom za prebacivanje u sportski režim vožnje. U kabini se nalaze nove obloge kontrolne table sa karbonskim efektom i kontrastni plavi šavovi. Ova serija se bazira na vrhunskoj ST-3 specifikaciji koja standardno uključuje, inače opcionalni Performance Pack sa Qualifie diferencijalom ograničenog proklizavanja, indikator stepena prenosa i kontrolu starta vozila.

 

 

 

 

 

 

Ford Fiestu ST Edition pokreće 1,5-litarski trocilindraš uparen sa šestostepeni ručnim mjenjačem koji prenosi 200 KS na prednju osovinu. Sprint od nule do „stotke“ dostiže za 6,5 sekudni i razvija maksimalnu brzinu od 230 km/h. Cijena primjerka ove limitirane serije će se kretati oko 29.800 eura...

Datum objave: 05/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook