Naslovna > Auto moto sport > Malezijska vrelina problematična za F1 motore

Formula 1 – VN Malezije

Malezijska vrelina problematična za F1 motore

Legenda Formule 1 Niki Lauda navodi kako temperature u Maleziji neće biti niže od 35 stepeni, što može da predstavlja probleme…

Velika nagrada Malezije nam se bliži, a ono što sigurno možemo da očekujemo, pored zanimljive i napete trke, svakako su visoke i nepodnošljive temperature. Stoga, čini nam se kako bi riječ “hlađenje” mogla da bude riječ koja će se najviše spominjati, i koja će, bez sumnje biti najvažnija za VN Malezije.

 

Naime, iz Mercedes – AMG tima navode kako je Sepang uvijek bila među destinacijama koje su u šampionatu “letećeg cirkusa” najvrelije. Iz tima, koji je doslvno dominirao u Melbourneu, ističu kako bi novi motori, koji su svoji premijeru imali upravo u Australiji, mogli da se suoče sa izuzetno velikim problemima zbog vremenskih uslova.

 

Predsjednik Mercedes – AMG tima Niki Lauda naovid kako je u Austrailiji vrijeme bilo idealno za vožnju, te da će sada timovi sa novim motorima doslovno da krenu od nule, jer se vremenski uslovi drastično razlikuju, a visoka temperatura bi mogla da predstavlja veliki problem za motore, jer Lauda ističe kako ne vjeruje da će temperatura biti niža o 35 stepeni. 

Datum objave: 25/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook