Naslovna > Automobili > Fiat > 500 > Mališan dodao nove nagrade u portfolio

Fiat 500

Mališan dodao nove nagrade u portfolio

Na What Car? dodjeli nagrada za automobil godine 2021, Novi 500 je osvojio titule „Kabriolet godine“ i „Najbolji mali električni automobil godine“...

Novi 500 osvojio je još jednu nagradu u Velikoj Britaniji, ovog puta za „Kabriolet godine“, kao i „Najbolji mali električni automobil godine“, koje dodjeljuje časopis What Car? u okviru svojih nagrada za „Automobil godine 2021.“  Žiri je pohvalio upravljanje, stil vožnje, autonomiju, cijenu i osvježene enterijere modela Novi 500, dodijelivši mu nagradu za „Kabriolet godine“. Takođe je prvi električni automobil koji je ponio tu titulu u istoriji časopisa.

 

 


Novi 500 je prvi potpuno električni model kompanije FCA i posjeduje mnoge mogućnosti koje su vrhunske u klasi. Na primjer, baterija od 42 kW garantuje veću autonomiju, do 320 km u WLTP ciklusu, što se povećava na 450 km u urbanom ciklusu, dostupna je sa punjačem za bateriju od 85 kW u okviru standardnog paketa za Passion i Icon verzije. Potrebno je samo 5 minuta da se napuni dovoljno da može da pređe 50 kilometara, više nego što je potrebno za svakodnevnu upotrebu. Brzi punjač takođe može da napuni bateriju do 80% za samo 35 minuta. U pogledu performansi, baterije su uparene sa električnim motorom od 87 kW (118 KS), isporučujući automatski ograničenu maksimalnu brzinu od 150 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9,0 sekundi, i od 0 do 50 km/h za 3,1 sekundu.


Direktor brendova Fiat, Lancia i Abarth za EMEA region nije krio uzbuđenje povodom novog priznanja za novi 500, samo nekoliko mjeseci nakon što je predstavljen. Dodao je kako je novi 500 samo dva mjeseca nakon predstavljanja već došao do cifre od 10,000 prodatih primjeraka u Evropi.


Nagrada koju dodjeljuje časopis What Car? dodaje se spisku priznanja modelu Novi 500, koji već obuhvata „Zeleni automobil“ Automobilskih nagrada Francuske za 2020. i „Automobil godine i najbolji mali električni automobil“ koju dodeljuje DrivingElectric, specijalizovani portal iz Velike Britanije. Pored ovih prestižnih međunarodnih priznanja, takođe je dobio i nagradu za „Najbolji dizajn 2020. godine“ koju dodjeljuje njemački časopis „Auto Motor und Sport“ i „Najbolji dizajnerski koncept“ u okviru prestižnih međunarodnih Red Dot nagrada za dizajn.

Datum objave: 28/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook