Naslovna > Automobili > Maserati > GranCabrio > Maserati GranCabrio MC Stradale

Paris Motor Show

Maserati GranCabrio MC Stradale

Maserati će na Salon automobila u Parizu publici predstaviti svojih pet automobila, među kojima će se naći i GranCabrio MC Stradale

Brand iz Modene će na Salonu automobila u Parizu pažnju publike privlačiti sa pet modela, među kojima će se naći  i jedna potpuno nova studijska varijanta, za koju još uvijek nema detalja. Uz taj automobil, posebnu pažnju posjetilaca privući će, bez sumnje, GranCabrio MC Stradale. 

 

Službenih podataka za ovaj model nema, ali se zna da je isti baziran na GranTurismo MC Stradale. Ukoliko GranCAbrio bude dijelio tehičke karakteristike sa GranTourismom, to znači da će ga pokretati V8 4.7-litarski agregat sa 450 KS i 510 Nm obrtnog momenta. Kako bi dobio oznaku MC Stradale, GranCabrio je morao pretrpiti određene izmjene. U odnosu na standarni model, ovaj je lakši za 100-tinjak kilograma i ima posebno podešen ovjes. Osim toga tu su i novi branici, usisnici poklopcu motora, novi izraženiji difuzor i dvostruke ispušne cijevi, te drugačiji naplatci i spojler na poklopcu prtljažnika.

 

 

Datum objave: 24/09/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook