Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > Maybach > Maybach GLS se uskoro suočava sa konkurencijom

Mercedes-Maybach

Maybach GLS se uskoro suočava sa konkurencijom

Kako bi stvorio tržišnu poziciju, Maybach će morati posebno da se izdvoji i uvjeri bogate kupce da je upravo on najbolji izbor...

Hronično pateći od nedostatka vizuelnog identiteta a i ovaj put i konstrukcijski i dizajnerski zasnovan na aktuelnom Mercedesu GLS, Maybach GLS će morati ozbiljno da se dokaže tržištu. Range Rover SV Autobiography i Bentley Bentayga već poprilično sigurno grabe svoj dio kolača na tržištu. Maybach ima i renome i imidž ali ne manjka ga ni konurenciji, pa ga svakako čeka ozbiljan zadatak. Ni slučajno ne sumnjamo u cjelokupan projekat, pogotovo jer je osnova novog modela aktuelni Mercedes GLS, automobil bez premca u svakom smislu.

 

Maybach sigurno zna šta radi, a zna i kako diše konkurencija, te će vjerovatno odskakati superluksuznim enterijerom kao u uvijek do sada. Komfor i luksuz će posebno biti naglašeni na zadnjoj klupi, gdje je i predviđeno da se vlasnik vozi. Prije nekoliko mjeseci, šef razvoja Jürgen Weissinger je potvrdio da će ovjes novog modela biti potpuno novi nivo udobnosti te da je za njega razvijen još napredniji sistem vješanja nazvan Magic Body Control. Mercedes-Maybach je predvidio da novi model GLS bude predstavljen krajem novembra na sajmu automobila u Los Angeles-u. Sledeća generacija Mercedesovog velikog SUV-a, odnosno nasljednik GLS-a, o kojem se tek priča, kao osnovni zadatak će morati da skine veliki broj kilograma, iako će biti veći od aktuelnog modela. Razlog je jasan, BMW priprema potpuno novi SUV nazvan X7.

 

Datum objave: 02/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook