Naslovna > Automobili > Nissan > Z > Meki krov za ljeto- na gusjenicama?
FOTO GALERIJA (11)

Nissan 370 Z Snowmobile

Meki krov za ljeto- na gusjenicama?

Možda se sjećate da je prije nekoliko godina Nissan imao čudnu ideju o zamjeni točkova tenkovskim gusjenicama, i to na modelu Juke Nismo RS.

To je naravno bila više vijest promotivnog karaktera nego zvanična opcija na listi dodatne opreme. Marketinško ime „RSnow“ je sada opravdano, naročito kad ovakvu ideju realizujete na zaleđenim jezerima Švedske. Ovaj put, za osnovu snježnog vozila je izabran Nissan 370 Z Soft Top sa V6 motorom snage 330 KS, a prepravka je prepuštena American Track Truck  kompaniji. Na prednjem dijelu automobila su ugrađene skije, dok su na zadnjem dijelu točkovi zamjenjeni gusjenicama širine 15 inča. Da bi sve to funkcionisalo, 370Z  je povišen za 10 cm, ugrađen je novi zadnji ovjes, dok je prednji ovjes prepravljen tako da omogućava  nesmetano kretanje skija ispod automobila. Da bi se osigurali da 3.8 litarski V6 motor ostane netaknut pri terenskim vožnjama po snijegu, ugrađena je metalna zaštita donjeg dijela bloka motora a izduvne cijevi motora  su preusmjerene.

 

Radilo se i na estetici pa su ovom snježnom Nissanu prednje svjetlosne grupe promjenile boju a cijela karoserija je prelijepljena Orange zaštitnom folijom. Snowmobile 370 Z izgleda vrlo neobično, a o serijskoj proizvodnji je suvišno govoriti. U svakom slučaju, vrlo originalan  i cool projekat... 

Datum objave: 06/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook