Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GT AMG > Mercedes-AMG GT- R sa 585 KS

Mercedes-AMG GT R

Mercedes-AMG GT- R sa 585 KS

Da i od boljeg može bolje pokazuje novo izdanje Mercedesovog sportaša GT R-a. Uz razna druga unaprijeđenja izdvajamo snagu motora od 585 KS.

Mercedesov više nego adekvatan odgovora na Porsche 911, GT-R, u Goodwoodu je predstavljen u poboljšanom izdanju. Ionako lagana karoserija sada je olakšana za dodatnih 90 kg što se pozitivno odražava na dinamiku vožnje i perfromanse.
Snažni V8 benzinac sa 4.0 litara radne zapremine i dva kapacitetna turbo punjača do sada je davao impozantnih 510 KS i 700 Nm obrtnog momenta. Očigledno ja da to nisu bili puni potencijali motora koji su izgleda upravo oslobođeni. GT-R sada daje punih 585 KS dok je vrijednost maksimalnog obrtnog momenta zadržana.

 


Snaga se na pogonske točkove prenosi preko automatskog mjenjača sa dvostrukim kvačilom i 7 stepeni prenosa. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 3.6 sekundi dok je maksimalna brzina 318 km/h. U odnosu na slabiju verziju GT-S sa 510 KS ubrzanje je skraćeno za 0.2 sekunda a maksimalna brzina uvećana za 8 km/h.
Kompletan set-up automobila podešen je za vožnju po zatvorenim stazama što ne znači da se sa GTćR-om ne možete uputiti i na redovan odlazak na posao.

 

 

 


Inženjeri su veliku pažnju posvetili aerodinamici. Neke od komponenti su aktivne u programu Race (pomjeraju se ovisno o trenutnoj brzini).
Prvi serijski primjerci biti će isporučeni u novembru mjesecu ove godine. Cijena još nije objavljena.

Datum objave: 26/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook