Naslovna > Vijesti > Mercedes-Benz je upravo predstavio dva koncepta...
FOTO GALERIJA (16)

Mercedes-Benz X Class

Mercedes-Benz je upravo predstavio dva koncepta...

Njemački automobilski gigant upravo je predstavio dva koncepta buduće X Classe koja će ubrzo ući u serijsku proizvodnju.

Buduća X Classa predstavlja Pick-up vozila u nekoliko različitih formi. Koncept Stylish Explorer je ''soft'' verzija dok je Powerful Adventurer pravi ''hardcore'' terenac.
Moderni Explorer predstavlja viziju ''double cub'' karoserije sa sportskim odbojnicima i velikim 22 inčnim točkovima. S druge strane Adventurer ima veću udaljenost od tla te masivne dodatke predviđene za žestoki off-road. Na točkovima su montirane adekvatne gume koje su sposobne bez oštećenja podnijeti vožnju po grubom i oštrom kamenju.
X-Classa zapravo zatvara jedno od posljednjih poglavlja gdje Mercedes-Benz još nije prisutan. Tvorci su sigurni da će njivovi Pick-Up modeli postaviti neka nova mjerila u klasi.

 


U ponudi motora naći će se po četiri benzinska i dizel motora od kojih će neki biti konfiguracije V6.
Nosivost je 1,1 tona s tim da se može vući prikolica ukupne težine 3,5 tona.
Verzije sa pogonom 4x4 u lancu transmisije imat će reduktor čime će se povećati probijanje preko strmih off-road terena.
Obzirom na saradnju sa Alijansom Renault-Nissan ne treba čuditi podatak o dijeljenju šasija sa sličnim Pick-Up vozilima Alijanse. U Mercedesu ističu da će se sve šasije biti temeljito prerađene po njihovim standardima i potrebama.
U priloženoj galeriji fotografija možete vidjeti kakava će biti unutrašnjost... 

Datum objave: 25/10/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook