Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GT AMG > Mercedes Coupe sa 4 vrata
FOTO GALERIJA (54)

2019 Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe

Mercedes Coupe sa 4 vrata

Nakon špijunskih fotografija i debitovanja Mercedes AMG GT Concept automobila prošle godine, napokon je predstavljen 2019 Mercedes-AMG GT kupe na Geneva Motor Show.

Puno ime ovog automobila je Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe i izgleda odlično. Biće proizveden u nekoliko varijanti, a jedna od njih je Mercedes-AMG GT 53. Pogonska jedinica je redni šestocilndraš koji iz 3.0 litre zapremine isporučuje 429 KS. Tehnički, ovaj model je hibrid jer kombinuje električni EQ Boost sistem snage 21 KS i pomenuti 3.0 litarski motor, a prenos snage se vrši preko AMG Speedshift automatskog mjenjača sa 9 stepeni prenosa i AMG 4Matic all-wheel-drive sistema na sve točkove. Prenos snage je isti na svim AMG modelima, jedino V8 varijante koriste MCT mjenjač sa “mokrim” kvačilom dok redni “šestaci” koriste klasični pretvarač obrtnog momenta.

 


Sljedeći po snazi je AMG GT 63 sa V8 pogonskim agregatom i snagom od 577 KS, dok je najjači model AMG GT 63 S opremljen 4.0 litarskim bi-turbo motorom i raspolaže snagom od 630 KS. Najjači model ima deklarisano ubrzanje do 100 km/h od 3.1 sekundu što bi značilo da je jednu desetinku brži od 680 KS Panamere Turbo S E-Hybrid. Iako je debitovao na aktuelnom Geneva Motor Show, prvi primjerci ovog automobila se očekuju na cesti tek sljedeće godine...

Datum objave: 06/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook