Naslovna > Automobili > Mini > Cooper > MINI John Cooper Works GP Concept

MINI

MINI John Cooper Works GP Concept

Novi koncept MINI-a inspirisan je auto - trkama pa otuda oznaka GP. Postoje realne šanse za serijsku proizvodnju.

MINI će u Frankfurtu premijerno predstaviti John Cooper Works GP Concept. Već se na osnovu dostupnih fotografija može zaključiti da je cijeli projekt inspirisan auto – trkama. Tek informacije radi recimo da GP nije jedini koncept kojeg će MINI u Frankfurtu izložiti – na štandu će biti i potpuno električna verzija.
GP Concpt predstavlja najagresivnije izdanje MINI-a. Sve je napravljeno u pravcu maksimalnih vozačkih užitaka kako na običnim cestama tako i na zatvorenim kružnim stazama.

 


Aerodinamički dodaci izvedeni su od karbona dok naljepnica 0059 označava godinu predstavljanja originalnog MINI-a iz 1959.
Da bi sve bilo u skladu sa oznakom GP zadnja je klupa izveđena a s njom i sve suvišne obloge. To je adekvatan način poništilo težinu ugrađenog zaštitnog kaveza koji uz sigurnosnu funkciju u znatnoj mjeri doprinosi pravom trkačkom osjećaju.
Realni izgledi sa serijsku proizvodnju postoje. Ali ako do nje ipak ne dođe možete biti sigurni da će mnogi detalji zaživjeti na nekom serijskom modelu sa jačim benzinskim turbo motorom.

 

Datum objave: 06/09/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook