Naslovna > Auto moto sport > Mini otpustio vozača

WRC

Mini otpustio vozača

Samo nekoliko dana nakon skandala o neprijavljivanju ekipe za novu sezonu, iz Minija stiže vijest da su otpustili prvog vozača

Prilično iznenađeni smo objavili informaciju o tome da je Mini propustio rok za prijavu za narednu sezonu u WRC-u, no posljednje vijesti koje nam stižu iz Engleske gdje je tim smješten, rasvjetljuju sva dešavanja oko Minija. Nažalost, čini se da su ta dešavanja negativna.  Prodrive zastupa Mini u WRC-u i upravo je njihova odgovornost neprijavljivanja ekipe za narednu godinu.

 

Velikanu kakav je Prodrive koji je u prošlosti zastupao Subaru, Aston Martin pa i Ferrari na Le Mansu, ovakve stvari se ne bi trebale dešavati. I kada smo pomislili da je u pitanju neki lapsus, sada dolazi vijest da je Prodrive otpustio najboljeg vozača. Razlog ? Kako stvari stoje finansije.  Irac Kris Meeke i njegov suvozač nisu više dio Minija, iako su imali važeći ugovor još dvije sezone.  Kris je u WRC ušao 2009. godine kao šampion IRC-a, a njegovo mjesto u Miniju će čini se zauzeti onaj ko dovode sponzore za sobom, a samim tim i eure i dolare.  Drugi vozač Dani Sordo, koji je vozio za Citroen, nastavlja saradnju s Minijem, saopšteno je iz tima.  Prilično je čudno kako fabrička ekipa kao što je Mini, ne može obezbjediti adekvatne finansije za sezonu u WRC-u. Špekuliše se da je razlog tome činjenica da BMW ulazi u DTM  i zbog toga sva sredstva fokusiraju na to takmičenje, dok Mini ostaje bez podrške. 

Datum objave: 26/12/2011
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook