Naslovna > Automobili > Hyundai > i20 > Model i20 za debi na WRC-u

Predstavljen Hyundai WRC tim za 2014. godinu

Model i20 za debi na WRC-u

Hyundai Motorsport je postavio realne ciljeve za svoj debi u sezoni, a osnovni cilj jeste završiti svaku reli vožnju sa oba automobila...

Hyundai Motorsport je predstavio svoju ​​momčad na specijalnom događaju, te se tim činom kao  proizvođač zahuktava za svoj ​​debi na FIA svjetskom šampionatu u Monte Carlu slijedećeg mjeseca.

 

Hyundai Motorsport je postavio realne ciljeve za svoj ​​debi u sezoni, a osnovni cilj jeste završiti svaku reli vožnju sa oba automobila.  Mladi tim će pristupiti svakoj utrci sa zadatkom da skupe što više iskustava i podataka u cilju jačanja svojih temelja za predstojeće godine. Oni će definitivno nastupati protiv znatno iskusnijih WRC konkurenata, ali svakako će uživati u svakom izazovu, a s vremenom će se boriti za mjesto na podijumu.

 


" Mi smo strahovito naporno radili da bi danas mogli pokrenuti naš novi  WRC tim u svijetu ", objašnjava Tim direktor Hyundai Motorsport GmbH, Michel Nandan . " U manje od godinu dana  konstruisali smo i testirali potpuno novi WRC automobil-Hyundai i20 WRC, postavili smo  stručni tim i moderni motorsport objekt, što je veliki uspjeh, ali znamo da imamo dosta toga naučiti  u  našoj prvoj sezoni. Naši ciljevi za 2014 su realni : želimo da završimo svaku vožnju sa oba automobila i da izgradimo bazu podataka, informacija i iskustava, samo tako se možemo razviti u pobjednički tim u budućnosti. Ukoliko sve bude išlo po planu, kako vrijeme bude teklo mi ćemo se  boriti i za mjesta na podijumu.“



Manifestacija lansiranja održana je u kući Hyundai Motor Europe u Offenbach i to samo kratke vožnje od Hyundai Motorsport objektu u Alzenau, gdje se odvijaju završne pripreme za debi tima u tek nešto više od mjesec dana. Ovom događaju je prisustvovalo preko 150 novinara i gostiju.

 


Kompletna postava ovog tima dobila je i novog partnera, Shell-a, čiji će logo zajedno sa Hyundai-evim krasiti i20 WRC na svim događajima. Therry Neuville je imao svoj prvi javni nastup braneći boje Hyundai-a kao lider tima.

 

Hyundai WRC tim je prešao dug put od prvog pojavljivanja  i20 WRC  na Sajmu automobila u Parizu u septembar 2012. Godine. Hyundai Motorsport se razvio od nule u potpuno funkcionalni motorsport tim prkoseći  svim vjerovatnoćama,  te je u samo jednoj godini konstruirao, testirao i pripremio dva reli automobila potpuno spremna da se takmiče u 2014 . godini.

 


Tim činom Hyundai Motorsport je već pokazao što se može postići u kratkom vremenskom roku sa pravim mentalitetom i pristupom.

Datum objave: 11/12/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook