Naslovna > Automobili > Ferrari > LaFerrari > Moguć hibridni Ferrari SUV?
FOTO GALERIJA (7)

Ferrari V8 Hybrid

Moguć hibridni Ferrari SUV?

Izuzimajući ograničeni seriju LaFerrarija, najavljeni hibrid će biti prva serijski proizvodeni Ferrari sa dodatnim električnim pogonskim sklopom.

Ferrari je u prošli utorak na Geneva Motor Show predstavio superautomobil LaFerrari, hibrid od 963 KS kao najbrži, najmoćniji i najskuplji Ferrari model do sada. Pogon se sastoji od 800 KS 6,3-litarskog V12 motora i HY-KERS sistema snage 163 KS, pa je ukupna kombinovana snaga ovog pogona 963 KS. Ferrari nije otkrio cijenu ovog LaFerrari modela, ali izvori kažu da će početna cijena prije carine za automobil biti oko 1,31 miliona dolara (1 milion eura). Nakon poreza, osnovna verzija zamjene Ferrarija Enza koštaće oko 1,58 miliona dolara u Italiji, navode izvori. Ferrari će izgraditi 499 jedinica LaFerrari, 100 više nego Enzo, kako bi zadovoljio sve veću potražnju za brendom u Aziji, posebno u Kini.

 


Ferrari CEO Sergio Marchionne je u Ženevi najavio je planove za novi hibridni Ferrari model. Marchionne kaže da se kompanija nije odlučila o tome koji će model Ferrarija koristiti V8 motor sa  dodatnim električnim pogonom, ali je priznao da su testni automobili već na ulicama i da se radi na usavršavaju tu ideje. Uzimajući u obzir najavljeni još neimenovan iSUV, koji treba da stigne 2019. godine, sabiranjem dva i dva moglo bi lako zaključiti da će najavljeno SUV vozilo biti hibrid. U danima koji dolaze, nadamo se da ćemo imati tačnije informacije o planovima za elektrifikaciju modela iz Ferrarija...

Datum objave: 12/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook