Naslovna > Automobili > Citroen > C4 > Moguća verzija sa višim rastojanjem od tla

Citroen C4

Moguća verzija sa višim rastojanjem od tla

Pojedini mediji u Francuskoj i Sjedinjenim Američkim Državama prenijeli su vijest da u Citroenu planiraju da predstave takozvanu Aircross verziju i za model C4...

Naravno ukoliko se ispostavi kao tačna, ova vijest neće previše iznenaditi nikoga, s obzirom na dosadašnju praksu Francuza. Tako su ranije modeli C3 i C5 dobili svoje terenske verzije sa povišenim rastojanjem od tla, pod nazivom Aircross. Trenutno nema zvaničnih informacija iz kompanije o mogućem dolasku ove verzije, niti se bilo šta zna o dizajnu. Ako se u Citroenu odluče na u ponudu ubace i Aircross verziju, biće zanimljivo na koji način će ovo izvesti, s obzirom da i osnovni model C4 posjeduje dizajnerske elemente terenskog hečbeka. Isto tako može se pretpostaviti da bi eventualnim dolaskom, C4 Aircross u Citroenovoj ponudi zauzeo mjesto između Aircross verzija modela C3 i C5, kako bi popunio prazninu.

 

 

 

 

 

Prije svega misli se na prazninu u smislu dimenzija, te da bi bio veći od modela C3 a manji od modela C5. Naravno nema ni informacija o pogonskim sklopovima, ali između ostalog mogao bi se očekivati i visok stepen elektrifikacije u ponudi. Međutim trenutno još ništa nije sigurno, a tako će i ostati do zvaničnih informacija iz Citroena. 

Datum objave: 09/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook