Naslovna > Teme > Na prvom mjestu je cijena

Novosti

Na prvom mjestu je cijena

Pandemija korona virusa je napravila velike probleme proizvođačima automobila, a sada prilikom vraćanja stvari u normalu došlo je do zaokreta u politici poslovanja kod pojedinih brendova...

Prema riječima Emilia Herrere izvršnog direktora Kie za Evropu, ovaj korejski proizvođač „nije siguran“da li će moći od naredne godine razviti model sa pogonom na gorive ćelije zasnovan na modelu Nexo Sestrinske kompanije Hyundai, zbog ekonomskih problema uzrokovanih pandemijom virusa korona. Prema njegovim rječima neke stvari ne treba „gurati na silu“, pogotovo ako se uzme u obzir da su vozila na hidrogen skuplja od električnih modela sa klasičnom baterijom.

 

 

 

Budućnost gradskih automobila je možda neizvjesna, ali novi Seat Mii Electric se veoma dobro prodaje. Šef marketinga proizvoda kompanije Seat Pedro Fondevilla je izjavio kako je potražnja za ovim tipom vozila bila veća od očekivane i u Njemačkoj i Norveškoj su svi poručeni primjerci rasprodati. Ovaj je model, prema njegovom mišljenju, bio pun pogodak. Škodina verzija pod nazivom Citigo-e iV se u Velikoj Britaniji rasprodala za samo dva mjeseca.

 

 

 

 

 

Šef PSA Grupe Carlos Tavares tvrdi kako će se udruživanje njegove kompanije sa FCA Grupacijom fokusirati na razvoj pristupačnih vozila, uprkos pritiscima „zelenog“ zakonodavstva. Tavares je izjavio kako se ne može govoriti o čistoj mobilnosti, a ujedino ne obraćati pažnja na povoljnost i dostupnost iste. Ako je čista mobilnost skupa onda ne zadovoljava zahtjeve naših kupaca, a zajednički resursi i veće razmjere nakon spajanja će pomoći u postizanju tog cilja, istakao je Tavares.

 

 

 

 

 

 

Najveći broj korisnika automobila u Parizu je u starosnoj dobi od 34 do 38 godina. Kao rezultat toga najpopularniji automobil u električnom segmentu je Zoe, od kojih se 20% isporučuje sa dječijim sjedištem. Rivalski Citroen nedavno je predstavio na tržištu električni kvadricikl Ami, ali Renaultov šef odjela za električna vozila Gilles Normand je izjavio kako je potražnja za sličnim modelom Twizy prilično mala.

Datum objave: 02/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook