Naslovna > Automobili > Porsche > Taycan > Naglašavanje sportskog stila i prirode

Porsche Taycan by Prior Design

Naglašavanje sportskog stila i prirode

Prior Design nije nepoznato ime među tuning kućama specijalizovanim za električna vozila, ali ovo je njegov prvi Porsche projekat...

Ova tuning kuća je uzmala za projekte više brendova, mada su se najviše orijentisali na Tesla modele. Prikazani Porsche Taycan je prvi model ovog njemačkog brenda koji je „dopao šaka“ stručnjacima iz Prior Designa. Prema riječima stručnjaka ove tuning kuće, Taycan predstavlja „savršenu platformu za vozilo koje je jednostavno predodređeno za nadogradnje“.

 

 

 

 

Sudeći prema fotografijama, ovaj projekt se može opisati kao „tipičan rad“ Prior Designa. Na ionako agresivan izgled Taycana ova tuning kuća dodaje široku „garnituru“ dodataka koja još više naglašava njegovu sportsku prirodu masivnim fiksnim spojlerom na zadnjem dijelu.

 

 

 

 

 

 

 

Vozilo je dobilo široke blatobrane sa dodatnim otvorima za vazduh na prednjem dijelu. Zahvaljujući karoserijskim dodacima, Taycan je sada 60 mm širi naprijed i oko 100 mm pozadi. Stručnjaci ove njemačke tuning kuće garantuju da će „svi okretati glave za njim gdje god da se pojavi“. Šire branike dopunjavaju agresivniji bočni spojleri zajedno sa 22-inčnim naplacima sa pet krakova. Na kraju, tu su i difuzori za oba branika koji ovom prerađenom Taycanu daju još spušteniji izgled.

 

 

 

 

 

 

Prior Design ističe kako se sve komponente mogu izraditi od krarbonskih vlakana visoke kvalitete. Kompanija će takođe ponuditi i nešto manje „dramatičan“ karoserijski komplet za klijente koji preferiraju suzdržaniji i umjereniji stil nadogradnje. Pojedinosti oko izrade i cijene istih se dobijaju na direktan upit kompaniji.

Datum objave: 19/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook