Naslovna > Automobili > Renault > Kangoo > Nagrada za „Međunarodni kombi godine 2022.“

Renault Kangoo

Nagrada za „Međunarodni kombi godine 2022.“

Na gala večeri održanoj 17.11.2021. povodom salona automobila Solutrans u Lionu, Jarlath Sweeney, predsjednik žirija Nagrade za međunarodni kombi godine (IVOTY), je uručio Marku Sutcliffeu, višem potpredsjedniku poslovne jedinice za laka komercijalna vozila Renault Grupe, nagradu za Međunarodni kombi godine 2022. koja je pripala novom Kangoo Vanu...

Panevropski žiri, sastavljen od 24 vodeća novinara specijalizovana u području komercijalnih, industrijskih i transportnih vozila, je odabrao Renaultov kombi u konkurenciji od 14 lakih komercijalnih vozila od 11 različitih marki koja su predstavljena tokom proteklih mjeseci. Glavni kriterijum za odabir pobjednika je bio doprinos nominovanog vozila efikasnosti, sigurnosti, održivosti i ekološkim standardima sektora lakih komercijalnih vozila. Ovo je četvrti put da neko Renaultovo komercijalno vozilo osvaja Nagradu za međunarodni kombi godine. Ovu čast su dosada imali Master (1998.), Trafic (2002.), i Kangoo Z.E. (2012.). Mark Sutcliffe, viši potpredsjednik poslovne jedinice za laka komercijalna vozila Renault Grupe: „Zahvaljujem evropskom žiriju što je odabrao novi Renault Kangoo Van za Međunarodni kombi godine 2022.

 

 

 

 

 

Ova nagrada je veliko priznanje za Renault i neiscrpan izvor ponosa za naše timove koji su uložili velike napore u osmišljavanje i  proizvodnju kombija koji ispunjava najviše standarde kvaliteta, ali i nudi jedinstvene inovacije koje olakšavaju svakodnevicu profesionalnim kupcima. Prestižna nagrada je najnovije priznanje Renaultovoj inovativnosti koju marka dokazuje već 120 godina kao i njenoj stručnosti u segmentu lakih komercijalnih vozila.” Novi Kangoo Van je prvenstveno namjenjen flotnoj prodaji, zanatlijama i trgovcima koji traže profesionalno vozilo opremljeno najnovijim tehnologijama i prilagođeno njihovim potrebama. Ovaj inovativni kombi sportskog i dinamičnog izgleda nudi: Jednostavan utovar zahvaljujući revolucionarnoj inovaciji „Open Sesame by Renault” nastaloj uklanjanjem B-nosača,čime je postignuta najveća širina desnog bočnog otvora od 1,45 m. Zatim, tu je i visoko postavljena pomična polica Easy Inside Rack za sigurno smještanje dugih predmeta i povećanje utovarnog prostora. Najbolje vrijednosti za prevoz tereta u klasi, počevši od standardne verzije koja nudi do 3,9 m3 prostora za utovar, najveću nosivost od 600 kg koja se može povećati na 800 kg (uz doplatu) i kapacitet vuče od 1500 kg. Savremenu, prefinjenu i ergonomičnu unutrašnjost sa poboljšanom toplotnom i zvučnom izolacijom, 60 l prostora za skladištenje i opcionim sjedištima za do tri odrasle osobe u kokpitu (ova konfiguracija omogućava sklapanje središnjeg naslona, čime se kabina pretvara u kancelariju na točkovima). Najnaprednije opcije povezivanja koje donosi novi multimedijalni sistem Renault EASY LINK sa 8-inčnim ekranom, postolje za punjenje pametnog telefona, bežični punjač snage 15 W, Renaultova kartica „Slobodne ruke” za jednostavan i siguran ulazak u vozilo, dve USB utičnice i dve 12-voltne utičnice. 12 sistema za pomoć u vožnji najnovije generacije, uključujući retrovizor sa stalnim prikazom, aktivno kočenje u nuždi, kontrola stabilnosti prikolice i sistem za pomoć u vožnji autoputem i u saobraćajnim gužvama koji kombinuje adaptivni tempomat sa sistemom za održavanje vozila u saobraćajnoj traci. Efikasne benzinske motore 1.3 Tce i dizel motore 1.5 Blue dCi koji mogu biti kombinovani sa 6-stepenim ručnim ili 7-stepenim automatskim mjenjačem EDC kao i dva motora sa oznakom Ecoleader čija je potrošnja ograničena na 4,8 l/100 km (dizel motor) i 6,1 l/100 km (benzinski motor). Električna verzija novog Kangoo Vana će biti dostupna od proljeća 2022. godine, a produžena verzija će stići naknadno.

Datum objave: 18/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook