Naslovna > Automobili > Bugatti > Centodieci > Najbolje za najboljeg

Zanimljivosti

Najbolje za najboljeg

Cristiano Ronaldo je proslavio pobjedu i naslov u Seriji A časteći se novim automobilom...

Fudbalski klub Juventus je osvojio devetu titulu zaredom u italijanskoj Seriji A pobjedom nad klubom Sampdoria, a njihov najbolji igrač i svjetska fudbalska zvijezda Christiano Ronaldo odlučio je da proslavi pobjedu časteći se novim automobilom – Bugattijem Centodieci. Ronaldo će ga uparkirati u svoju garažu pored Bugatti Chirona i obogatiti svoju kolekciju automobila sa ovim modelom koji rijetko ko može sebi priuštiti, jer je izrađen u samo deset primjeraka.

 

 

 

Bugatti Centodieci košta „samo“ 5,5 miliona dolara, što je prilična suma za jedan automobil, ali Christianu Ronaldu to ne predstavlja problem pošto je potpisao četvorogodišnji ugovor sa fudbalskim klubom Juventus u vrijednosti od 100 miliona dolara. Ova limitirana serija hiper automobila se bazira na modelu Chiron, koga Ronaldo već ima u svojoj kolekciji, ali posjeduje nekoliko ključnih izmjena koji ga čine jedinstvenom ponudom.

 

 

 

 

 

Bugatti Centodieci ima potpuno revidiran dizajn karoserije koji podsjeća na Bugatti EB110 superautomobil iz 90-tih godina prošlog vijeka. Ovaj dizajnerski zahvat daje Centodieciju potpuno drugačiji izgled od Chirona na kome se bazira. Centodieci pokreće unaprijeđena verzija Chironovog pogonskog W-16 agregata, koji isporučuje ukupno 1.600 KS. On takođe posjeduje složeni četvorocijevni izduvni sistem i veći zadnji difuzor koji povećava aerodinamički potisak i stabilnost pri većim brzinama.

 

 

 

 

 

Izrada ovakvog hiperautomobila zahtijeva određeno vrijeme, tako da i Ronaldo mora kao i svi čekati svoj red za isporuku. Prve isporuke neće biti  prije 2021. godine, a najbolji igrač svijeta će do tada „ubijati“ vrijeme čekanja osvajajući nove titule i vozeći se u svom Chironu.

Datum objave: 03/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook