Naslovna > Automobili > Fiat > Ducato > Najprodavanije komercijalno vozilo u Evropi

Fiat Ducato

Najprodavanije komercijalno vozilo u Evropi

Najprodavaniji model brenda Fiat Professional, predstavljen 1981. godine, dobio je bitno priznanje 2020. godine: prema podacima kompanije Dataforce, najprodavanije je komercijalno vozilo na evropskom tržištu...

2021. Ducato puni 40 godina: predstavljen 1981. godine, model perjanica i predstavnik izvrsnosti brenda Fiat Professional oduvek je bio jedan od najcjenjenijih komercijalnih vozila u Evropi, zbog svoje prilagodljivosti, snage motora i smanjenih redovnih troškova. Dobio je specijalan poklon od svih svojih kupaca: lojalnost ga je učinila najprodavanijim komercijalnim vozilom – svih segmenata – na evropskom tržištu 2020. godine. Pobrao je veliki broj pohvala od klijenata širom Evrope: bilo je oko 150.000 primjeraka i tržišni udio od 20,5%, sa porastom od 7,6% što se tiče količine i od 3% što se tiče tržišnog udjela, u otežanim tržišnim okolnostima.

 

 


Lider u svom segmentu od 2014. godine i najprodavanije komercijalno vozilo 2020. godine, Ducato je neprikosnoven u segmentu velikih kombija na 13 evropskih tržišta, i jedini je koji je napravljen specijalno kao osnova za kamper. Tokom posljednje decenije u Evropi, preko 500.000 porodica je odlučilo da putuje u kamperu koje ima za osnovu vozilo Ducato brenda Fiat Professional, zahvaljujući širokom izboru verzija karoserije, pravilnom, kockastom obliku tovarnog prostora, efikasnosti njegovih motora i ispunjavajućem iskustvu vožnje u njemu. Ducato je vozilo-osnova za kamper koje je dizajnirano i razvijeno u saradnji sa najvećim evropskim proizvođačima vozila za rekreaciju- slobodno vrijeme, kako bi se ponudila najbolja rješenja i što se tiče osnove i što se tiče odjeljka za boravak. Odmor unutar kampera koji ima Ducato za osnovu je idealan izbor za kombinovanje avanture i slobode sa bezbjednošću i mirom unutar sopstvenih „četiri zida“. Ponovo je prošle godine pružao totalni mir za odmore u prirodi, u zaštićenom, samoodrživom okruženju koje je lako očistiti i dezinfikovati.


Dizajniran u skladu sa najvišim standardima kvaliteta brenda Fiat Professional, Ducato će biti dostupan u svim verzijama karoserije i sa istim zapreminama tovarnog prostora konvencionalnog modela Ducato, od 10 m3 do 17 m3, i najboljom korisnom nosivošću u segmentu, do 1.950 kg. Različite opcije baterije će takođe biti u ponudi, sa autonomijom od 230 do preko 360 km u tipično gradskom ciklusu dostave, spremnim za izazove „posljednje milje“.

Uspjeh modela Ducato je sada dobro poznat u Evropi, dokazan njegovim novim rekordom, ali globalni predstavnik brenda Fiat Professional je takođe bio najprodavaniji već neko vrijeme u Rusiji, Latinskoj Americi, Bliskom Istoku i Australiji. Trenutno se prodaje kao efikasni „svjetski kombi“ u preko 80 zemalja, uključujući i Severnu Ameriku kao ProMaster model brenda RAM.

Datum objave: 20/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook