Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Ne pada popularnost na domaćem tržištu

Golf

Ne pada popularnost na domaćem tržištu

Legendarni hečbek idalje bilježi najbolje rezultate u Njemačkoj, a ova godina ostaće kompletno u duhu Volkswagena, koji je ubjedljivo najtraženiji brend u ovoj zemlji...

Vozači najmnogoljudnije države u Evropskoj Uniji nastavljaju po starom, pa su i ove godine najviše povjerenja dali Golfu. Tako će popularni gradski hečbek još jednu godinu završiti kao prvi na listi najprodavanijih modela u Njemačkoj. Trenutno je od januara zaključno sa novembrom tekuće godine isporučeno 85.853 novih modela ovog hečbeka, zanimljiv je i podatak da interesovanje za modele sa dizel motorima ne opada, pa je prodano ukupno 28.269 jedinica sa ovim pogonskim sklopom.

 

 

 

 

 


Iza Golfa se nalaze dva Volkswagenova modela T-Roc i Tiguan sa 52. i 51. hiljadom zabilježenih prodaja. Dakle pobjedničko postolje najprodavanijih modela upotpunosti je okupirao Volkswagen, što je svakako veliki uspjeh za jednog proizvođača, naročito kada se uzme u obzir veličina tržišta kakvo je njemačko. Još nekoliko Volkswagenovih modela zabilježilo je dobre rezultate tokom ove godine, to su Passat sa 42.765 novo-isporučenih modela, te model Up sa oko 40 hiljada prodaja. Modeli ostalih proizvođača koji su se našli na ovoj prestižnoj listi su Opel Corsa sa 44.597 prodaja, zatim najpopularniji stranac Fiat Ducato sa 40 hiljada isporučenih jedinica, dobre rezultate ostvarili su još BMW Serija 3, 39.690, Škoda Octavia 36.500, te potpuno električna Tesla Model 3, 29.960, pred kojom je u ovoj zemlji svijetla budućnost.

 

Datum objave: 10/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook