Naslovna > Automobili > Subaru > BRZ > Neizvjestan tip agregata i transmisije

Subaru BRZ

Neizvjestan tip agregata i transmisije

Subaru je objavio prvu teaser fotografiju druge generacije sportskog modela BRZ...

Subaru je potvrdio da će predstavljanje nove genracije BRZ-a biti tokom ove jeseni, što je saopšteno manjoj grupi prisutnih učesnika ovogodišnjeg Subiefesta u Kaliforniji. Kao i prethodna generacija, Novi BRZ će se „pobratimiti“ sa novom Toyotom GT86, nakon što su se dvije kompanije početkom ove godine postigle dogovor oko zajedničkog razvoja sportskih automobila. Oba automobila će se bazirati na novoj platformi sa pogonom na zadnju osovinu, a prema nepotvrđenim informacijama biće pokretani turbo agregatom od 255 KS.

 

 

 

Specifikacije pogona za sada ostaju nepoznate, ali prema istim nepotvrđenim informacijama, BMW bi ovdje mogao umiješati svoje prste. Toyota je nedavno potvrdila informaciju da će dvije verzije Supre GR biti dostupne za japansko tržište, a najsnažnija varijanta će koristiti isti dvolitarski agregat od 255 KS koji se nalazi u BMW-u Z4 sDrive30i.

 

Ukoliko se ova pogonska jedinica prenese u novi BRZ i GT86 u aktuelnoj varijanti, imaće dosta veći obrtni momenat u poređenju sa aktuelnom generacijom. Međutim, ova pogonska jedinica nije dostupna sa manuelnom transmisijom ni u jednom BMW-ovom modelu, pa ako Toyota i Subaru ne razviju vlastitu varijantu naredna generacija BRZ/GT86 bi mogla biti samo sa automatskim mjenjačem.

 

 

Za sada sve ostaje na neprovjerenim informacijama i nagađanjima, za više detalja ipak treba sačekati najavljenu prezentaciju...

Datum objave: 05/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook