Naslovna > Vijesti > Nesreća na startu

Dakar 2012

Nesreća na startu

Početak svake nove godine obilježi početak najzahtjevnije auto-moto utrke na svijetu, Relija Dakar čiji će se start iz grada Mar del Plata ove godine pamtiti po smrtnom ishodu jednog učesnika

Nažalost početak ovogodišnjeg dakara donosi loše vijesti. Motociklista  Jorge Martinez Boer izgubio je život nakon pada s motocikla. Ekipe hitne pomoći su došle na lice mjesta, međutim mladi vozač i sin nekadašnjeg argentiskog  automobilskog prvaka  na putu do bolnice izgubio je najvažniju utrku, onu za život. 

 

Ovogodišnji Dakar vozi se u Južnoj Americi i nakon 14 etapa koje će se voziti kroz tri zemlje, 14 dana,  završit će se u Peruu.  Ovogodišnje izdanje popularne utrke okupilo je  465 takmičara - 171 automobil, 185 motocikala, 76 kamiona i 33 quada. Nasser Al-Attiyah brani titulu u konkurenciji automobila, a ove godine vozi Hummera.Najveća konkurencija će mu biti  Giniel De Villiers u Toyoti i Stephane Peterhansel u jednom od pet specijalno izrađenih Minija za Dakar.  Marc Coma među motociklistima važi za apsolutnog favorita, i brani naslov prvaka treći put. Ako dođe do nove pobjede Coma će imati pobjedu više od dosadašnjeg rekordera Dakara Cyrila Despresa. 

Datum objave: 02/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook