Naslovna > Automobili > Nissan > Juke > Nissan Kicks umjesto Jukea

Nissan

Nissan Kicks umjesto Jukea

Na L.A. Auto Showu Nissan je predstavio model Kicks koji će u skorije vrijeme na svim tržištima zamijeniti popularni Juke...

Nissan Kicks dolazi kao zamjena za Juke koji nastupa u trenutno najbrže rastućem segmentu automobilskog tržišta. Nissan je očigledno sve resurse usmjerio ka proizvodnji SUV vozila jer tek predstavljeni KIcks dolazi kao šest SUV u nizu.
Ono što je odmah vidljivo jeste dosta smireniji dizajn od onog koji krasi Juke. Isto bi se moglo reči i za unjutrašnjost koja od sada odgovara novim potrebama potencijalnih kupaca. Očigledna je posvećenost detaljima. Slobodni smo zaključiti da će Kicks zakoračiti u premium segment.

 


Što se ponude motora tiče za sada je najavljen samo jedan agregat – 1,6 litreni četverocilindrični benzinac sa 125 KS. Snaga će se na pogonsku osovinu prenositi preko ručnog mjenjača sa 6 stepeni prenosa ili Xtronic CVT automatika najnovije generacije. Na osnovu iskustava sa Jukeom koji se nudio i sa 4x4 pogonom (tražilo ga svega 2% kupaca) odlučeno je da Kicks dolazi isključivo sa pogonom na prednju osovinu.
Cijene će biti objavljenje tokom odvijanja Ženeva Motor Showa u martu mjesecu iduće godine...


 

Datum objave: 30/11/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook