Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > C Klasa > Nova C klasa uhvaćena po prvi put

Mercedes

Nova C klasa uhvaćena po prvi put

Dijeliće platformu sa većom E klasom i dobija svu najnoviju tehnologiju...

Stižu velike novosti iz Mercedesove kuhinje, kuva se nova C klasa. Fotografi su u Štutgartu uhvatili prve špijunske fotografije novog kompaktnog sedana, koji je u ranoj fazi prototipa. Nosi sve vrste maski da prikrije budući izgled, stim što postoji mogućnost da se ni u Mercedesovim redovima još ne zna kako će izgledati, biće da samo testiraju tehnikalije.

 

 


Dobili smo informacije da će nova C klasa koristiti modificiranu MRA2 platformu sa zadnjim pogonom preuzetu sa E klase, koja bi trebala da produži razmak osovina te time obezbijedi više prostora u kabini. Takođe, ovo će omogućiti lakše smještanje plug-in hibridne tehnologije koja bi trebala da daje značajno bolju autonomiju u pogledu prelaska kilometara sa jednim punjenjem. U produženu karoseriju, lakše će se smještati i nova generacija šestocilindraša u benzinskoj i dizel izvedbi. Naravno, i turbo četvorocilindraši će biti u igri. Tehnologija će očito igrati veliku ulogu u životu nove C klase. Kokpit će doživjeti potpunu digitalizaciju sa svim vrstama konekcija i integracija za smartfon, kao i interfejs sličan onom koji koristi aktuelni Audi A8. Ostaje nejasno, kada će se pojaviti novi Mercedesov sedan?
Obzirom da je aktuelni nedavno doživio restajling, moguće je da će se novi pojaviti kasno sledeće godine kao model za 2020. ali ipak je izglednija premijera 2020. za 2021.

Datum objave: 09/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook