Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > Maybach > Nova definicija luksuza

Mercedes-Maybach S580

Nova definicija luksuza

Najnoviji član S klase dodaje potpuno novi nivo luksuza, nudeći više prostora kao i niz premijum funkcija za putnike na zadnjim sjedištima…

Kada se govori o luksuzu i udobnosti svakako je u prvom planu Mercedesova S klasa koja gotovo da ne može biti nadmašena, osim ako se ne radi o Maybachovom izdanju. Upravo danas je predstavljen i najviši član najveće limuzine iz Štutgarta i donosi obilje luksuza kako bi se putnici osjećali kao da žive u potpuno drugoj dimenziji. Sa dužinom od 5,469 mm, Maybach S klasa je punih 18 cm duža čak i od verzije S klase sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

 

 


Osnovna verzija Maybacha nosi oznaku S580 sa pogonom na sva četiri točka putem 4Matic sistema. Ispod poklopca motora nalazi se Mercedesov 4,0-litreni V8 agregat koji isporučuje 496 KS i potpomognut je 48-voltnim hibridnim sistemom koji pruža dodatnih 21 KS. U Mercedesu tvrde kako će ova hibridna podrška ublažiti isporuku obrtnog momenta kako bi se obezbijedilo linearno ubrzavanje vozila i na taj način povećao osjećaj udobnosti i luksuza.

 

 


Što se tiče unutrašnjosti, ona je uglavnom prenesena iz standardne S klase, a to bi značilo da je sve potpuno digitalizovano i u duhu visoke tehnologije. Ono po čemu se Maybachova verzija razlikuje od S klase svakako je vezano za zadnju klupu. Sjedišta dobijaju novu masažnu funkciju i zasebno grijanje putnika u visini vrata i ramena. Za maksimalan ugođaj u novom Maybachu na zadnjoj klupi još će se naći i radne površine, veliki ekrani za uživanje u mnogim vrstama medija ili hladnjak za šampanjac između sjedišta. Među zanimljivim opcijama svakako je i mogućnost komfornih zadnjih vrata sa električnim pogonom.

Datum objave: 19/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook