Naslovna > Automobili > Hyundai > Elantra > Nova Elantra na domaćem tržištu
FOTO GALERIJA (17)

Hyundai BH promocija

Nova Elantra na domaćem tržištu

Šesta generacija najpopularnije Hyundaijeve globalne limuzine je stigla na bh tržište. Najpovoljniji model je dostupan po promotivnoj cijeni od 28.990 KM…

Kompanija Hyundai Auto BH je u Sarajevu predstavila novu kompaktnu limuzinu Elantru. Podsjećamo da je Elantra najznačajniji model korejskog proizvođača na svjetskom nivou, koji je do sada prodat u 10 miliona jedinica. U odnosu na prethodni, novi model je 40 mm duži, te ima prostraniju kabinu koja se komforom po navodima Hyundaija može uporediti sa vozilima iz višeg segmenta. Karoserija je potpuno nova i sada sadrži 32% više visoko napregnutih čelika za razliku od prethodne. Kupcima je uz izuzetno moderan i skladan dizajn ponuđena i široka paleta od 10 modernih boja. Unutrašnjost ima ergonomičniji dizajn koji vozaču prema Hyundaiju „omogućava intuitivno obavljanje operacija tokom vožnje“. Mekani i visoko kvalitetni materijali su ugrađeni po cijeloj kabini. Cjelokupna kontrolna tabla je fokusirana na komfor i udobnost vozača. Putnici u drugom redu sjedišta sada mogu računati na dodatne otvore ventilacije, koji poboljšavaju protok svježeg vazduha u kabini.

 

 


- Nova Elantra pravi veliki iskorak po na mnogim poljima, a posebno po pitanju sigurnosti i tehnoloških dodataka. Ona sada nudi sjedišta sa integrisanom memorijom za poboljšani komfor vozača, pametni prtljažnik, nezavisno kočenje u slučaju nužde, sistem detekcije mrtvog ugla i sistem upozorenja prilikom skretanja u drugu traku. Veoma koristan dodatak koji donosi nova Elantra je i Smart Trunk sistem, odnosno „pametni prtljažnik“ sa automatskim otvaranjem poklopca ukoliko ja pametni ključ (Smart key) u dosegu stražnjih senzora duže od tri sekunde – izjavila je Amra makan, Marketing i PR menadžer kompanije Hyundai Auto BH.

 

 

 


Geometrija ovjesa je redizajnirana kako bi se omogućila veća kontrola i unaprijedio kvalitet vožnje u poređenju sa prethodnim modelom.  Uzoran koeficijent otpora zraka od samo 0.27 je postignut zahvaljujući elementima dizajna, koji poboljšavaju aerodinamiku. Nova Elantra se na bh. tržištu u startu nudi sa dva motora: 1.6-litarskim atmosferskim benzincem sa 127 KS i 1.6 CRDi dizelašem sa 136 KS. Navedeni motori će se moći kombinovati sa šestostepenim ručnim i automatskim mjenjačima, sa šest stepeni uz benzinski i sedam (DCT sa duplim kvačilom) uz dizelski motor. Najpovoljniji model bh. kupcima je dostupan po promotivnoj cijeni od 28.990 KM.

 

Datum objave: 05/03/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook