Naslovna > Teme > Nova generacija Pola dizajnerski će biti inspirisana Arteonom

Volkswagen

Nova generacija Pola dizajnerski će biti inspirisana Arteonom

Na Frankfurth Motor Showu bit će otkrivena nova generacija VW Pola. Dizajnerski će biti inspirisana u Ženevi predstavljenom Arteonu.

Prema dobro upućenim izvorima koji su imali priliku vidjeti prototip može se zaključiti da će dizajn biti izveden po uzoru na nedavno predstavljeni Arteon. Da se radi o dobro pogođenom dizajnu najbolje svjedoče reakcije publike u Ženevi.
Na priloženoj fotografiji vidi se karoserija izvedena od čistih linija koje ističu eleganciju modela. Zahvaljujući dinamičnom obliku prednje haube i zadnjih blatobrana dobiven je sportski izgled koji je oduvijek bio karakterističan za Polo.
Prednja LED svjetla navodno će biti dio serijske opreme dok će se za elegantne kromirane lajsne i aluminijske felge ipak morati doplatiti.

 


Novi Polo dolazi na VW platformi MQB-A0 na kojoj je postavljena i nova Seat Ibiza.
Što se motora tiče zna se da će se umjesto dosadašnjeg 1.4 TSI ugrađivati potpuno novi 1,5 TSI koji je već dostupan u redizajniranom Golfu 7. Tu su i 1.0 litreni benzinci sa tri cilindra. O dizelašima još nema govora ali se pretpostavlja da će se ponuditi poznati 1.6 TDI sa više nivoa snage.
Već smo pisali da će top verzija uz oznaku GTI raspolagati sa 2.0 litrenim turbo benzinskim motorom sa 200 KS. 

 

Datum objave: 26/04/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook