Naslovna > Vijesti > Nova generacija sa mnogim izmjenama

Opel Astra

Nova generacija sa mnogim izmjenama

Astra će doživjeti ogromne promjene, kako u vizuelnom, tako i u tehnološkom smislu...

Po svemu sudeći, novo izdanje hedžbeka će napraviti značajan vizuelni raskorak u odnosu na krupne SUV modele. Tako se Opel odlučio da novoj Astri podari više sportski izgled sa kupe akcentom.Padajući krov koji  je već viđen na Astri, mogao bi da pogura dizajnere Opela ka nešto čudnijem rješenju za smještanje kvaka za zadnja vrata visoko, u ravni sa C stubom. Ipak, ističu da će akcenat biti na pametnoj upotrebi uglova, a jedan od imperativa za razvojne inženjere i dizajnere jeste prtljažnik, za koji se očekuje da će imati kapacitet oko 380 litara.

 

Što se tiče enterijera -  digitalizacija je ključna. Očekujte digitalni instrumentalni panel uz prisustvo 3D tehnologije, kao i veliki ekran za kontrolu informativno-zabavnog sistema. Nova Astra će imati mogućnost bežičnog punjenja mobilnih telefona, kao i kvalitetniji materijal i obilje mekane plastike.

 

Kad je u pitanju motor, preuzima moderne pogonske jedinice iz PSA grupacije. Skoro pa je izvjesno da će u ponudi biti benzinski trocilindraš sa 110 ili 130 ks, kao i 1,5-litarski BlueHDi dizel agregat. Motori će biti upareni sa šestostepenim manuelnim mjenjačem ili osmostepenim automatikom. Vrlo je moguće da će Astra imati i plug-in hibridnu varijantu, koja će moći da pređe više od 50 kilometara koristeći samo električnu energiju.

 

Opel nije dao nikakve konkretne podatke, ali zna se da će nova generacija Astre stupiti na scenu 2021. godine. Vrlo je vjerovatno da ćemo je videti već u martu te godine, na Salonu automobila u Ženevi.
 

Datum objave: 19/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook