Naslovna > Automobili > Volkswagen > Passat > Nova generacija uhvaćena na testiranju

Volkswagen Passat

Nova generacija uhvaćena na testiranju

Tužna vijest za sve ljubitelje Volkswagenovog legendarnog Passata desila se prošle godine kada su iz kompanije potvrdili izostanak limuzinskog izdanja naredne generacije. Ipak, gledano sa vedrije strane, deveta generacija Passata zadržava karavanski oblik, i ono još važnije, stare dobre TDI motore…

Volkswagenov novi Passat biće predstavljen 2023. godine, a glavna novost vezana za legendu iz Wolfsburga jeste da limuzinska forma napušta gamu. Tako će novi Passat biti ponuđen isključivo kao karavan, a za sve ovo možemo ,,kriviti” sve popularniji SUV trend. Pored toga, Volkswagen u svojoj ponudi ima i Arteona slične veličine, ali ipak treba priznati da se radi o ekskluzivnijem automobilu koji je više namijenjen mlađoj populaciji. Pritisak na Passata dolazi i sa niže pozicije gdje se nalazi najnoviji Golf Estate, koji je veći nego ikad, pa će kod novog Passata svestranost i praktičnost biti imperativ.

 

 

 

Novi Passat već je uhvaćen u fazi testiranja, a može se reći da će novi model u pogledu dizajna doživjeti evoluciju. Deveta generacija će se proizvoditi u Bratislavi koristeći MQB platformu zajedno sa Škodom Superb naredne generacije. VW-ov porodični automobil je prebačen sa tradicionalnog doma u Emdenu i Njemačkoj kako bi napravio mjesta za ID.4 i proizvodnu verziju ID. Vizziona. Međuosovinsko rastojanje najvjerovatnije će brojiti 2,85 metara kako bi dostigao cifre Superba, što će se najviše osjetiti na zadnjoj klupi ali i u prtljažniku.

 

 

Što se tiče pogona, električnu ulogu preuzeće nadolazeći ID. Space Vizzion, tako da Passat nastavlja da zadovoljava potrebe kupaca koji žele tradicionalniji pogonski sistem. Popularnost dizela opala je prethodnih godina, ali VW će nastaviti sa TDI opcijama. Ispod poklopca motora će se naći najnovija verzija 2.0-litrenog TDI agregata sa rasponom snage od 150 do 200 KS. Takođe, 4MOTION će se naći u ponudi i biće najvjerovatnije dio oživljenog Alltrack modela. Benzinska ponuda nikada nije bila u fokusu evropskih kupaca, ali će u novoj generaciji igrati ulogu mosta ka proširenoj ponudi plug-in hibrida.

Datum objave: 14/03/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook