Naslovna > Automobili > Toyota > Mirai > Nova generacija vodonične limuzine

Toyota Mirai

Nova generacija vodonične limuzine

Druga generacija Toyote Mirai će biti predstavljena u decembru prema informacijama proizvođača i novim teaserom...

Toyota je takođe organizovala nagradnu igru u kojoj će 32 ljudi imati priliku da provoza novu limuzinu sa pogonom na ćelije vodonika. Proizvođač za sada ne otkriva većinu tehničkih detalja druge generacije Miraija, ali je poznato da posjeduje pogon na zadnju osovinu. Koneptualni model je predstavljen na sajmu automobila u Tokiju prošle godine, a umjesto „naboranog“ prethodnika dizajneri su se odlučili za novi, zaobljeni oblik.

 

 

 

 

Konceptualni model je imao stilsku kabinu sa infotainment sistemom, digitalni unutrašnji retrovizor i JBL zvučni sistem sa 14 zvučnika. Po svemu sudeći nivo kvaliteta materijala će biti na nivou Lexusa. Toyota namjerava da druga generacija Miraija dobije za 30% veći domet sa jednim punjenjem od sadašnjih 500 kilometara, a vjerovatno će biti i unapređenja na pogonskom sklopu.

 

 

 

 

 

 

Ako se uzme u obzir razvoj tehnologije električnih vozila od predstavljanja prve generacije Miraija 2014. godine, pomalo iznenađuje činjenica da Toyota udvostručuje ćelije goriva gradeći drugu iteraciju vozila. Iz perspektive potrošača, glavni izazov većeg broja ćelija goriva je nedostatak infrastrukture za punjenje vodonikom. Čak i ako se nova generacija Toyote Mirai pokaže odlično, ona će imati ograničen broj korisnika iz tog razloga...

Datum objave: 14/10/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook