Naslovna > Automobili > Opel > Insignia > Nova Insignia OPC

Premijera u Frankfurtu

Nova Insignia OPC

Sasvim je sigurno da će Insignia OPC svoje kupce privući prvenstveno svojim novim sjajem, ali i snažnim performansama…

Opel je premijerno na sajmu automobila u Frankfurtu predstavo svoj model Insignia OPC. Riječ je o modelu sa najboljim performansama u linij Opelovih automobila sa 325 KS. Na sajmu je debitovao model sa pogonom na sve četiri točka, model sa osvježenim izgledom i modifikovanom šasijom. Velika pažnja prilikom izrade posvećena je detaljima, kako unutra, tako i spolja.

 

Nema sumnje da nova Insignia OPC plijeni svojim stilom na prvi pogled. Prednji i zadnji dio ovog modela su redizajnirani, sa prepoznatljivim elementima OPC dizajna. Sama karoserija krije vrhunsku tehnologiju.  Što se tiče buke i vibracija u unutrašnjosti kabine, i taj segment je poboljšan. Novi ESP softver u potpunosti omogućava preciznije podešavanje dinamike.

 

Insignia OPC sa šestostemenim manuelnim mjenjačem te pogonom na sva četiri točka, do “stotke”  ubrzava za 6,0 sekundi, a maksimalna brzina koju može da postigne jeste 250 km/h sa elektronskim, te 270 km/h bez ograničenja,  uz potrošnju od prilično visokih 10,6 litara na pređenih 100 kilometara.

 

Što se tiče putničke kabine, ona je uređena kao pravi sportski automobil. Recaro djedišta, koja su dostupna i u kožnoj izvedbi, OPC ručica mjenjača, te potpuno nova istrnumentalna tabla i 8-inčni ekran,  odušu zaista jedinstvenim stilom i vrhunskim kvalitetnom.

 

Cijene ovog modela Insignia OPC sa 325 KS te 6-stemenim manuelnim mjenjačem, te pogonom na sva četiri točka startaju od 48.435 eura u Njemačkoj. 

 

 

Datum objave: 13/09/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook