Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > A Klasa > Nova Mercedes-Benz A Class mogla bi debitovati u Ženevi

Mercedes-Benz

Nova Mercedes-Benz A Class mogla bi debitovati u Ženevi

Poslije duže faze razvoja nova Mercedes-Benz A Class ulazi u završnu fazu razvoja. Po svemu sudeći premijera je idućeg proljeća u Ženevi.

Nova Mercedes-Benz A Class dolazi na MFA Daimlerovoj modularnoj platformi. U odnosu na prethodnika dimenzije će malo porasti što je u skladu sa očekivanjima. Vanjski dizaj karoserije, usprkos dugačijim dimenzijama, bit će prepoznatljiv dok će unutrašnjost biti radikalno drugačija. Prema prvim informacijama na kokpitu će biti dva velika ekrana koja će se vizuelno stapati u jednu cjelinu, baš kao što je slučaj kod E i S klase.


Krajem iduće godine očekuje se predstavljanja A Class Sedan koja bi trebala biti jako slična već predstavljenom konceptu. Kao takva zamišljena je kao konkurent Audiju A3 Sedan koji je već stekao zavidan broj stalnih kupaca.
Godinu dana po uvođenju nove A Class Mercedes-Benz će predstaviti novi CLA na istoj platformi a potom i karavansku verziju ''Shooting Brake''.
Mercedes je objavio da radi i na hybridnoj verziji sa sistemom punjenja baterija ''plug-in''. Kao posljednja verzija u nizu dolazi potpuno električna verzija koja će na tržištu nastupati pod okriljem branda EQ.
 

Datum objave: 09/10/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook