Naslovna > Auto moto sport > Nova pobjeda za Alonsa

F1- VN Njemačke

Nova pobjeda za Alonsa

Nakon što je u utrci startovao sa prve pozicije, Fernando Alonso je to mjesto čuvao u većini krugova te na kraju suvereno slavio ispred Vetela

Pobjedom u Hockenheimu Fernando Alonso je učvrstio vodeću poziciju među vozačima i sada ima 154 boda ispred Webera koji ima 120 bodova. Drugo mjesto u Njemačkoj pripalo je domaćem vozaću Sebastianu Vetelu koji je do njega došao zaobilaženjem Buttona u posljednjem krugu. 

 

S obzirom da su iz McLarena uputili protest na način zaobilaženja, jer je Vetel isto napravio izlaskom sa staze, sudije ovaj događaj analiziraju te vrlo vjerovatno da će Vetel ostati bez drugog mjesta. Ukoliko se to desi najviše će profitirati četvrtoplasairani Kimi Raikonen koji bi nakon odluke sudija mogao do više bodova.  Iza Raikonena u vrlo malom vremenskom razmaku utrku su završili Kobayashi, Perez i Schumaher dok je osma pozicija pripala Webberu.  Zanimljivo je da je Rosberg sa 19. startne pozicije na kraju utrku završio na 10. mjestu. Sljedeća utrka na rasporedu je narednog vikenda u Mađarskoj. 

Datum objave: 22/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook