Naslovna > Automobili > Škoda > Scala > Nova Scala vrijednosti

Škoda Scala

Nova Scala vrijednosti

Škoda je lansirala novu liniju paketa opreme za svoj model Scala pod nazivom SE Technology. Kao i kod Octavie SE Tehnology, radi se o bogatije opremljenoj varijanti ulaznog modela SE sa nizom kozmetičkih i tehničkih nadogradnji...

Nova Škoda Scala SE Tehnology se pozicionirala između modela srednjeg nivoa SE L i modela Monte Carlo u vrhu ponude, a dostupna za narudžbe će biti od kraja avgusta ove godine. Unapređenja u odnosu na Scalu SE uključuju novi set aluminijumskih naplataka od 16 inča, hromirane okvire prozora, nekoliko srebrnih akcenata na kontrolnoj tabli i veći 9,2-inčni Amundsen infotaiment sistem sa podrškom za Apple CarPlay i Android Auto aplikacije.

 

 

 

Ovaj model pokreće poznati 1,5-litarski turbo benzinac Volkswagen Grupe koji isporučuje 150 KS pri 250 Nm obrtnog momenta. Kupcima je na raspolaganju opcija šestostepenog manuelnog mjenjača ili sedmostepenog automatskog sa dvostrukim sistemom kvačila. Kada se govori o manuelnom mjenjaču, uparen sa navedenim agregatom omogućava ubrzanje do „stotke“ za 8,2 sekunde i maksimalnu brzinu od 220 km/h. Deklarisana prosječna potrošnja iznosi 5,7 litara benzina, a emisija CO2 iznosi 130g/km.

 

Škoda je sa ovim novim modelom ciljala uglavnom na flotne kupce vozila, koji su visoko konkurentni tržišni segment koji uglavnom utiče na vrijednost vozila. Cijena Škode Scala SE Tehnology će biti formirana u skladu sa ponudama i potražnjom na pojedinim tržištima.

Datum objave: 28/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook