Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Giulia > Nove boje specijalne serije

Alfa Romeo Giulia GTA/GTAm

Nove boje specijalne serije

Alfa Romeo nudi ograničenu seriju svog aktuelnog sportskog modela u više vintage trkačkih kombinacija boja i oznaka...

 

Ukoliko kupci na evropskom tržištu žele da u svoju garažu uparkiraju jedan od 500 primjeraka modela Alfa Romeo Giulia GTA ili GTAm, moraće zavući ruku duboko u džep. Početna cijena modela GTA je 143.000 eura bez poreza, a GTAm košta 147.000 eura bez poreza po jednici. Ovo znači da na italijanskom tržištu cijena primjerka sa porezom iznosi 175.000 eura, odnosno 180.000 eura po primjerku. Za poređenje standardna verzija modela Giulia Quadrifoglio na italijanskom tržištu se kreće od 86.500 eura po primjerku.

 

 

 

Odjel za dizajn kompanije Alfa Romeo, Centro Stile, je pregledom arhiva pronašao razna rješenja trkačkih šema karoserije izvornog modela GTA iz 60-tih godina prošlog vijeka. Većina ovih klasičnih šema su uključivala prednju masku u bijeloj boji sa prugama koje se protežu preko poklopca motora. Kao alternativno rješenje Toine Hezemans se odlučio za oker žutu nijansu prednjeg kraja za modele 1750 GTAm i 2000 GTAm koje je koristio za osvajanje European Touring Car Championship 1970. i 1971. godine.

 

 

 

Kupci modela GTA i GTAm će imati široku paletu kolor šema iz navedenog perioda za svoje automobile, a za one koji žele manje „šarenila“ u ponudi su karoserijske nijanse GTA Red, Trophy White i Montreal Green koje stilizuju boje na italijanskoj zastavi. Naravno, kupci će po želji birati i nijanse boja za kočiona kliješta, roll bar, sigurnosne pojaseve i šavove sjedišta. Odabir željene nijase olakšava i konfigurator gdje možete isprobati sve kombinacije.

 

 

 

 

Svaki kupljeni GTA i GTAm dobija i Bell kacigu u specijalnoj nijansi boja i pokrov za automobil u istoj boji kao i vozilo. Uz GTAm se isporučuje i kompletno trkačko odijelo Alpinestars koje uključuje kombinezon, rukavice i cipele. Klijeti će takođe moći da odaberu svoj automobil u nekadašnjoj radionici trkačkih vozila Alfa Romeo u italijanskom gradu Balocco. I za kraj vrijedi napomenuti kako je model GTA za oko 100 kilograma lakši od standardne verzije Quadrofoglio. Prilagođeni pogonski agregat isporučuje 533 KS umjesto standardnih 505 KS, a ubrzanje od nule do 100 km/h dostiže za 3,6 sekundi.

Datum objave: 30/04/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook