Naslovna > Automobili > Renault > Kadjar > Nove fotografije modela nove genracije

Renault Kadjar

Nove fotografije modela nove genracije

Posljednja serija špijunskih fotografija prikazuje testno vozilo naredne generacije Renaultovog crossover modela Kadjar, a javnost sada ima priliku po prvi put da vidi i izgled unutrašnjosti kabine...

Model francuskog proizvođača automobila, baš kao i njegov prethodnik, nastaviće da dijeli iste osnove sa Nissanovim modelom Qashqai. Ovo znači da će i novi Kadjar prijeći na novu platformu CMF-C, kao što je slučaj sa novom generacijom Nissanovog crossovera, a pored iste platforme ovaj dvojac će dijeliti i pojedine dizajnerske elemente i tehnološke postavke. Nakon 6 godina od kada je predstavljen trenutni model u Renaultu su odlučili da javnost obraduju modelom naredne generacije, koji će pored sličnosti sa ranije pomenutim Qashqaiem, preuzeti i nekoliko dizajnerskih rješenja Renaultovog modela Megane E-Tech.

 

 

 

 

 


Prije svega model naredne generacije imaće nešto sportskiji dizajn, sa nižim rastojanjem od tla. Prednji dio automobila će dobiti moderniji dizajn sa LED prednjim svjetlima postavljenim visoko na naličju. Pored fotografija spoljnog dizajna u javnost su po prvi put dospjele i slike unutrašnjosti kabine, koja je još uvijek značajno prekrivena kamuflažnom maskom a radovi su u toku. Takođe na prvi pogled se može zaključiti da ovaj dizajn veoma liči na izgled kabine iz modela Megane E-Tech. Bitni detalji koji se mogu uočiti su digitalna instrument tabla, pored koje se nalazi infotainment sistem velikih dimenzija, dok se na površini između prednjih sjedišta nalazi 6-stepeni manuelni mjenjač. Još nije najavljen datum izlaska novog Kadjara, iako se očekuje da će biti premijerno prikazan prije kraja godine ili početkom sljedeće godine. Dok bi Prodaja u Evropi trebala početi u prvom ili drugom kvartalu 2022 godine.

Datum objave: 12/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook