Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Nove fotografije uoči predstavljanja

Volkswagen ID.5 GTX

Nove fotografije uoči predstavljanja

Volkswagen nas je počastio novim fotografijama svog potpuno električnog automobila ID.5 GTX, ovaj model biće jedan od predstavljenih primjeraka na IAA Mobility sajmu automobila...

Za mjesec dana na sajmu automobila u Minhenu, Volkswagen će između ostalog, predstaviti i ID.5 GTX model, i time dodatno proširiti ponudu električnih vozila. Vozilo sa fotografija gotovo je spremno za izložbu na sajmu u Bavarskoj, pa možemo očekivati da će ovakvo na kraju izaći i na tržište.Ono što je sasvim sigurno je to da će ovaj model će postati prvi „kupeoliki“ SUV automobil, koji će biti baziran na MEB (Modular Electric Drive Matrix) platformi. A pridjev GTX označava da će ova verzija električnog vozila biti performantno orijentisana, generalno oznaka GTX predstavlja sportski orijentisane električne automobile u Volkswagenovoj liniji.Što se tiče spoljašnjeg dizajna, ovaj model sa prednje strane se ne razlikuje od prethodnog modela iz ID serije. Međutim, stražnji dio donosi osjetne novine, naročito kod arhitekture osvjetljenja.

 

 

 

 

 


ID.5 GTX koncept će pokretati dva elektromotora, po jedan za svaku osovinu, a očekuje se da će ukupna snaga sistema biti oko 295 „konjskih snaga“. Toliko energije proizvodi mehanički identičan ID.4 GTX, a u slučaju ID.5, velika litijum-jonska baterija osiguraće domet jednog punjenja do 497 kilometara. Nakon premijere u septembru, ovaj automobil bi trebao na tržište izaći sljedeće godine i postaće tek drugi model sa GTX oznakom. Zajedno sa ID.4 GTX modelom, dio je Volkswagenove strategije elektrifikacije, koja obuhvata i cilj da do 2030. godine bude 70% potpuno električnih automobila u ukupnom udjelu prodaje u Evropi.

 

Datum objave: 06/08/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook