Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > A Klasa > Novi A35 Sedan razvijaće više od 300 ks

Mercedes-Benz

Novi A35 Sedan razvijaće više od 300 ks

Na vozilu koje je bilo potpuno kamuflirano moglo se vidjeti da će dizajnerske linije dijeliti sa sedan modelom A klase sa produženim međuosovinskim rastojanjem koji je namenjen kineskom tržištu...

Kompanija Mercedes-Benz već nekoliko mjeseci aktivno testira svoj novi model A35 Sedan a ovih dana automobil je ponovo zapažen na ulicma tokom testa. Iako je vozilo bilo potpuno kamuflirano moglo se vidjeti da će dizajnerske linije dijeliti sa sedan modelom A klase sa produženim međuosovinskim rastojanjem koji je namenjen kineskom tržištu. Model A-Class L Sedan je predstavljen prije par mjeseci na Sajmu automobila u Kini. Uprkos sličnostima, A35 posjeduje sportski ovjes, te ima manji klirens od modela za Kinu. Takođe možemo vidjeti i da je ovaj model opremljen unaprijeđenim kočionim sistemom sa većim klještima. Osim ovoga L u verziji za kinesko tržište ima produženo međuosovinsko rastojanje koje iznosi 2.789 milimetara.

 

 

Prema tome, on je za 60 milimetara duži od modela koji tek treba da bude predstavljen. Međutim, ova dva modela će imati dosta toga zajedničkog u enterijeru, te se očekuje da i novi model ima kabinu opremljenu najsavremenijom tehnologjiom sa dva ekrana osjetljiva na dodir. Tu su naravno i okrugli otvori za vazduh, kao i dugme za paljenje motora. S obzirom da je riječ o AMG modelu, novi automobil će imati dosta sportskih detalja, među kojima su upravljač i sjedišta. Izvršni direktor komapnije Mercedes, Tobajas Moers je nedanvo naveo da će ovaj automobil posjedovati četvorocilindarični agregat radne zapremine dva litara koji će razvijati preko 300 ks. Prema tome, ovaj novi model će u gami kompanije biti pozicioniran između modela A250 koji razvija 221 ks i najavljenog modela A45/A50 koji će razvijati preko 400 ks.

Datum objave: 22/06/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook